Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Wonderful Copenhagen: Turistbranchen taber milliarder

Manglen på internationale turister som følge af corona-situationen kommer til at koste dansk turisme et større milliardbeløb, viser beregninger fra Wonderful Copenhagen.

Corona rammer verden
København står for en stor del af de danske indtægter fra turisme, men gaderne er tomme for internationale turister, og det kommer til at koste branchen dyrt ifølge Wonderful Copenhagen. Foto: Gregers Tycho

Flytrafikken til Danmark er nærmest i stilstand, krydstogtskibe anløber ikke længere i danske havne, og flere større kongresser har måttet aflyses. Det er i store træk billedet på den danske rejsebranche lige nu.

Det kan betyde et kæmpe tab for hovedstadens turisme, som hvert år omsætter for 50 mia. kr., hvilket svarer til ca. 40 pct. af den danske turistbranches omsætning, viser tal fra Wonderful Copenhagen.

Alene fra marts til midten af april, hvor det indtil videre er blevet besluttet, at der skal lukkes ned for indrejse i Danmark, vil tabet ophobe sig til 3,7 mia. kr., oplyser turismeorganisationen i en pressemeddelelse.

Fortsætter nedlukningen i maj, kan tabet blive 6 mia. kr. Et tal, som alene dækker over mistet omsætning fra internationale gæster, som normalt udgør over halvdelen af alle turister i København, fortæller Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen.

»… Det slår ekstra hårdt i hovedstaden, når grænserne lukkes, og den internationale turisme går i stå. Lige nu bløder turismens mange virksomheder, og deres tab er også samfundets tab,« siger han.

Han tilføjer, at hovedstadens turisme bidrager med ca. 60.000 fuldtidsjobs og et offentligt provenu til samfundet på 16 mia. kr., som kommer fra hoteller, restauranter, attraktioner og mange flere.

Hovedstaden har de seneste år haft stor succes som destination for udenlandske turister – både inden for erhvervs-, krydstogts- og storbyturisme. Men det nuværende billede af turisme i hovedstaden er dystert, mener Wonderful Copenhagen.

»Aflysninger, kæmpe nedgang i besøg og milliardtab i omsætning har kæmpe konsekvenser på den korte bane. Men de næste par uger og måneder kan samtidig sætte så dybe spor, at der er stor risiko for, at det vil tage år at genoprette hovedstadens turisme og internationale position på området,« fortæller Mikkel Aarø-Hansen.

Fokus vil den kommende tid være på at hjælpe turistbranchen gennem krisen, fortæller han, men også forberede hovedstadens turisme på at komme ordentligt i gang, når den nye coronavirus forhåbentlig forsvinder.

København er den hovedstad i Norden med flest internationale overnatninger og indtager en 16.-plads på ICCA’s liste over internationale kongresbyer. Dertil er byen en af Nordeuropas mest populære krydstogstsdestinationer.

BRANCHENYT
Læs også