Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Virusudbrud får DSV til at trække forventninger og aktieprogram tilbage

Logistik-koncernen DSV Panalpina trækker sine forventninger til 2020 tilbage og suspenderer sit aktietilbagekøbsprogram som følge af corona-krisen.

Corona rammer verden
Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i transportvirksomheden DSV, indstiller forventninger til helåret. Foto: Stine Bidstrup

En betydelig usikkerhed og nedgang i aktiviteten får DSV til helt at sløjfe sine forventninger til 2020.

Det meddeler den danske speditør, som også er verdens fjerdestørste, i en fondsbørsmeddelelse. Samtidig trækker selskabet sit planlagte aktietilbagekøbsprogram på op til 6 mia. aktier midlertidigt tilbage.

»Som følge af det nuværende globale udbrud af coronavirus, oplever logistikkæder og det globale transport og logistikmarkeder i øjeblikket en betydelig negativt effekt,« skriver DSV.

Mens resultaterne har fulgt budgetterne i januar, ligger de 150 mio. kr. under budget for driftsresultatet (ebit) før særlige poster for februar, lyder det. Men i februar var problemerne hovedsageligt relateret til transport til og fra Kina.

»Nu er effekten på udbud, efterspørgsel og transport- og logistikkapacitet blevet global,« skriver koncernen.

DSV havde tidligere guidet med et driftsresultat (ebit) før særlige poster på 8,2-8,7 mia. kr. for 2020.

På grund af den hurtige dag-til-dag-udvikling i mange markeder, mener DSV ikke, at selskabet retvisende kan vurdere, hvor stor en effekt virussen får på forretningen.

Der er ingen planer om at helt at droppe aktietilbagekøbet, der dog først bliver en realitet, når situationen er normaliseret.

»Fra et finansielt perspektiv er vi i en stærk position, og ved at suspendere aktietilbagekøbsprogrammet forbliver vi i den position,« lyder det.

I sidste uge fortalte DSVs topchef Jens Bjørn Andersen, at det at udføre grænseoverskridende transport nu er forbundet med større udfordringer end i en normal situation.

»Vores kunder er også usikre og håndterer situationen på daglig basis, og det er klart, at vi også deler den bekymring og nervøsitet. Men vi har været igennem en del kriser tidligere i DSV - både større kriser som finanskrisen og nogle af midlertidig karakter som askeskyen og hvad ved jeg. Dette er uprøvet land, men vi kommer til at stå igennem det,« lød det.

BRANCHENYT
Læs også