Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Københavns Lufthavn i dyb krise - vil sende 1.500 ansatte hjem

Københavns Lufthavn lancerer et stort spareprogram.

Corona rammer verden
Thomas Woldbye, adm. Direktør i Københavns Lufthavne A/S.

En af Danmarks største arbejdspladser sender over de kommende uger op mod 1.500 medarbejdere hjem. Det drejer sig om Københavns Lufthavn, som i øjeblikket er ekstremt hårdt ramt af coronakrisen.

I en fondsbørsmeddelelse skriver lufthavnen, at den lancerer et stort spareprogram og udskyder investeringer for at kunne reducere lufthavnens omkostninger »kraftigt.«

På nuværende tidspunkt er det forventningen, at Københavns Lufthavn over de kommende uger gradvist vil sende op mod 1.500 medarbejdere hjem. Det sker gradvist i takt med, at driftsaktiviteten i lufthavnen reduceres.

Københavns Lufthavn har i alt 2.600 ansatte, mens der arbejder i alt mellem 22.000 og 23.000 i lufthavnens butikker og blandt flyselskaber og handlingsselskaber.

»Vi er i øjeblikket i gang med at håndtere en helt usædvanlig og alvorlig krise for lufthavnen. Udover det, vi selv kan gøre for at operere på et lavere blus, er det positivt, at regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter har lanceret en løsning, der indebærer mulighed for lønkompensation til medarbejdere. Det hjælper os med at navigere lidt mere langsigtet og arbejde målrettet på at undgå afskedigelser, mens krisen står på,« siger adm. direktør Thomas Woldbye.

Københavns Lufthavn mener at kunne spare 350 mio. kr. resten af året. Samtidig sættes investeringer for mellem 400-700 mio. kr. på standby.

»Selv om mange flyselskaber er i gang med at lukke ned for store dele af deres operationer i CPH, har vi som lufthavn en vigtig opgave i at opretholde driften og sørge for at sikre samfundsnødvendige flyoperationer, herunder bl.a. fragt. Vores primære fokus er at sørge for, at de tiltag, vi gør nu, ikke giver varig skade på vores evne til hurtigt at komme tilbage i normal drift, når situationen kræver det,« siger Thomas Woldbye.

Allerede nu er passagertrafikken i Københavns Lufthavn faldet med op til 70 pct., og det tal ventes at vokse over de kommende dage.

To ud af tre landingsbaner i lufthavnen er taget ud af drift og vil blive brugt som parkeringsplads for fly. Det er forventningen, at der inden længe er parkeret et højt tocifret antal fly på banerne i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn driver normalt Danmarks største shoppingcenter. Lufthavnen har 91 butikker og 46 restauranter i terminalerne. En stor del af disse butikker og restauranter lukkes ned midlertidigt over de kommende dage.

BRANCHENYT
Læs også