Erhverv

Brussels Airlines suspenderer alle fly fra lørdag

Flyselskabet Brussels Airlines vælger nu fra den 21. marts at holde alle sine fly på jorden.

Foto: Larry MacDougal via AP

Den verdensomspændende coronakrise får nu flyselskabet Brussels Airlines til midlertidig at indstille alle sine flyoperationer fra den 21. marts i år.

Men allerede fra nu vil det belgiske selskab begynde at reducere i sine afgange, oplyser selskabet i en meddelelse.

Fra lørdag den 21. marts vil så alle flyselskabets afgange så blive aflyst frem til den 20. april, fremgår det af meddelelsen.

Beslutningen er taget »som følge af de foranstaltninger, der er truffet af forskellige myndigheder, såsom den negative rejserådgivning fra de belgiske myndigheder, som Brussels Airlines fuldt ud forstår, og det stigende antal af nationale myndigheder både i Europa og uden for, der ikke længere tillader flyvninger til deres område,« skriver selskabet.

En lang række flyselskaber har som følge af coronakrisen allerede meddelt, at de indstiller store dele af deres aktivitet.

F.eks. meddelte selskabet Norwegian mandag, at man vil opretholde aktiviteter svarende til 15 pct. af det normale niveau. Det er først og fremmest flyvninger internt i Norge og mellem de nordiske hovedstæder, som vil blive opretholdt, og kun nogle få europæiske ruter vil også blive opretholdt, lød det.

Lavprisflyselskabet Ryanair sætter stort set hele sin flyflåde på jorden, Finnair har meddelt, at de skærer 90 pct. væk, og endeligt meddelte også SAS mandag, at flyselskabet vil indstille størstedelen af sine flyvninger, og derfor ser flyselskabet sig nødsaget til at sende de fleste ansatte hjem.

BRANCHENYT
Læs også