Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Amerikansk biotekkæmpe satser stort på cocktail mod Covid-19

Regeneron er lykkedes med at isolere flere hundrede antistoffer fra sine specielle mus, og det skaber optimisme hos den amerikanske biotekkæmpe.

Corona rammer verden
Der findes ingen kur mod den nye coronavirus, men på nettet er det alligevel let at finde en vaccine. Foto: Morphosys (der ikke har noget med de falske vacciner at gøre).

Det amerikanske biotekselskab Regeneron har isoleret et enormt virus-neutraliserende antistoffer, og selskabet planlægger nu at skyde en storstilet produktionsplan i gang fra midten af april 2020.

Ambitionen er, at det skal udvikle sig til en decideret antistof-cocktail. Hvis alt går vel, skal den testes i mennesker allerede tidligt på sommeren. Det oplyser det amerikanske selskab i en meddelelse.

»Vores investeringer i VelociSuite-teknologierne, hvilket accelererer og forbedrer den traditionelle opdagelses-proces over tre årtier, har forhåbentlig forberedt os til dette kritiske tidspunkt, så vi kan imødekomme denne vigtige udfordring,« udtaler George D. Yancopoulos, medstifter og koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Regeneron, i en kommentar.

Teknologien har allerede bidraget til, at Regeneron har været i stand til at isolere flere hundrede virus-neutraliserende antistoffer i en gruppe specielle mus, der er blevet genmodificeret til at have et menneskeligt immunsystem.

Derudover har Regeneron, ifølge selskabet selv været i stand til at isolere antistoffer fra mennesker, der har været smittet med Covid-19, og nu er raske igen.

Alt lagt sammen er planen nu, blandt de flere hundrede antistoffer at finde de to mest velegnede, og på den måde lave en cocktail, der skal kunne forebygge virussen.

Selvom det endnu er på et tidligt stadie, er det værd at bemærke, at Regeneron bestemt ikke er et hvilket som helst selskab.

Det amerikanske biotekselskab har tidligere været igennem en lignende proces, hvor det lykkedes at udvikle en vaccine mod ebola.

BRANCHENYT
Læs også