Erhverv

Åge Hareide bekræfter: »Jeg mister EM«

Åge Hareide bliver ikke Danmarks landstræner til EM, bekræfter DBU.

Åge Hareides kontrakt med DBU udløber den 1. august i år, og da EM-slutrunden er blevet udsat til sommeren 2021, bliver det ikke med ham i spidsen, at det danske landshold melder klar. Arkivfoto: Lars Poulsen

Det bliver ikke Åge Hareide, som skal råbe gode råd ind på banen fra sidelinjen, når Danmark skal være med til EM-slutrunden.

DBU oplyser i en pressemeddelelse, at nordmanden går glip af EM som dansk landstræner. Det skyldes, at hans kontrakt med DBU udløber den 1. august i år, og at slutrunden er blevet udskudt til næste sommer.

»Det er selvfølgelig ærgerligt at miste et slutspil og en kæmpe fodboldfest i Danmark. Men der er tale om en helt særlig situation, hvor mange mennesker har det meget værre. Mennesker, der er syge, mennesker, der dør, mennesker, der mister deres arbejde. Det er de samfundsmæssige konsekvenser, der er i centrum her – og ikke kun de personlige,« siger Åge Hareide i pressemeddelelsen.

Dermed slutter Åge Hareides tid som dansk landstræner endegyldigt efter fire år, som han har været meget glad for med VM-deltagelse og kvalifikation til EM - også selvom det ikke slutter til EM-slutrunden med hjemmebanekampe.

»Det har været en stor fornøjelse at arbejde med spillerne, der har gjort det fantastisk. Derfor er det også vigtigt, at der stadig er mulighed for at få EM til København. Det fortjener de danske fans, og det vil være godt for de danske spillere, der har kæmpet så hårdt for det,« siger landstræneren.

DBU og Åge Hareide har været i dialog de seneste dage, hvor der har været optakt til EM-udskydelsen. I DBU-lejren er der ærgrelse over, at slutningen ikke bliver som tiltænkt.

»Vi står med en kæmpe krise i både Danmark og mange andre lande i verden. Og nu står vi i en situation, hvor EM udskydes – og hvor Åge Hareide dermed ikke kan føre holdet med til slutrunden. Det er vi rigtigt kede af, da vi havde håbet på, at Åge kunne slutte af med maner ved sommerens slutrunde,« siger DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, i pressemeddelelsen.

Dermed kommer Kasper Hjulmand til at stå i spidsen for Danmark, når EM-slutrunden bliver afviklet i 2021.

I fjor offentliggjorde DBU, at man ville lade Åge Hareides kontrakt udløbe efter EM i 2020 for at gå nye veje med Kasper Hjulmand, men da slutrunden nu er udskudt, kommer nordmanden ikke til EM med Danmark.

Åge Hareide blev dansk landstræner i 2016. Han har stået i spidsen for Danmark 42 gange, de seneste 34 kampe som ubesejret.

BRANCHENYT
Læs også