Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Corona skyld i verdens længste tur med et rutefly

Da USA indførte rejserestriktioner, måtte Air Tahiti Nui pludselig klare sig uden et stop i Los Angeles, og det betød rekordflyvning.

Corona rammer verden
Det var et fly fra Air Tahiti Nui, der nærmest ved et tilfælde kom til at sætte rekord for den længste flyvning målt på distance for et almindeligt rutefly med betalende passagerer. Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Luftfartsindustrien er hårdt ramt af coronavirus, hvor rejsende annullerer deres flybilletter i hobevis og luftfartsselskaberne indstiller den ene rute efter den anden.

Men en sideeffekt af den store tumult har været en ny verdensrekord inden for den civile luftfart, skriver CNN.

Den 14. marts foretog det franske luftfartsselskab Air Tahiti Nui den længste tur målt i distance nogensinde for et rutefly.

Turen fik fra Papeete i Tahiti i Fransk Polynesien og til Charles de Gaulle lufthavnen i Paris. En tur på 9.765 miles eller 15.715 km.

Denne milepæl blev nået som en direkte konsekvens af det rejseforbud, som USA havde indført.

Ruteflyvningen Papeete-Paris inkluderer normalt et stop i Los Angeles. Men havde flyet lavet et stop-over i Los Angeles, så skulle alle passagerne havde været ude af flyet og gennem den amerikanske told og paskontrol, før de kunne komme videre.

»Denne flyvning blev udført på en helt ekstraordinær basis og inden for de begrænsninger, som de amerikanske myndigheder pålagde os i lyset af Covid-19-epidemien,« fortæller en talsperson for Air Tahiti Nui til CNN Travel.

Så i stedet blev flyvning TN064 til en non-stop-tur med afgang kl. 15 lokal tid fra Papeete lufthavn og ankomst til Paris kl. 06:30 lokal tid den 15. marts.

Passagerne var i luften i lige knap 16 timer på denne længste tur nogensinde målt i kilometer.

Den tidligere rekord tilhørte Singapore Airlines, som normalt har en fast rute mellem Singapore og Newark i USA, som svarer til en distance på 15.358 km.

Australske Qantas har godt nok tidligere sat en anden rekord. Den lyder på 11.060 miles - 17.799 km - og varede 19 timer og 19 min. for en non-stop tur mellem Sydney og London.

Den rekord blev sat i slutningen af 2019, men da der ikke var betalende passagerer ombord, tæller den ikke i det samme regnskab som den Air Tahiti Nui satte.

BRANCHENYT
Læs også