Erhverv

Har lige fået første millionoverskud - nu kæmper Martin Nielsen for at undgå en konkurs

Tirsdag offentliggjorde Martin Nielsens tøjvirksomhed sit bedste resultat i en årrække. Nu har han skudt alle sine private midler i virksomheden og flyttet hjem til sine forældre for at undgå en konkurs.

Artiklens øverste billede
Martin Højfeldt Nielsen har netop offentliggjort et millionoverskud og alligevel er hans firma truet på livet. Foto: Privat

Ironien er næsten til at mærke, når man taler med Martin Højfeldt Nielsen.

Tirsdag kunne hans dametøjfirma Liberté A/S offentliggøre et overskud efter skat på lige over 1 mio. kr.

Men trods overskud, pæn vækst og positiv egenkapital ved regnskabårets afslutning var årsrapporten behæftet med en note om »væsentlig usikkerhed vedrørende fortsat drift«.

Coronakrisen har simpelthen presset likviditeten i Liberté i en sådan grad, at Martin Højfeldt Nielsen har indskudt alt, hvad han ejer i virksomheden. Helt ned til sidste private krone for at få nogle penge i den slunke kasse.

500.000 kr. har han skudt ind, og samtidig er han flyttet hjem i barndomsværelset hos sine forældre med kone og to børn efter at have solgt sit hus.

»Vi har kæmpet i flere år med at få virksomheden til at køre godt, og det lykkedes vi endelig med. Vi beviste, at vi kunne tjene penge her i Danmark og var netop åbnet i udlandet. Så kom den her krise, og det har bare stoppet salget fra dag ét,« siger Martin Højfeldt Nielsen, der er direktør i Liberté og ejer selskabet sammen med sin far.

Men der er hjælp at hente fra regeringen, som er kommet med udspil til en hjælpepakke til dansk erhvervsliv. Hjælpepakken lægger især op til at række en hånd ud til de små erhvervsdrivende, som kan få dækket noget af omsætningstabet og nogle af de faste udgifter.

»Hvis regeringens udspil bliver til noget, er det en fin begyndelse. Vores største udfordring er dog, at ordrebogen er tom nu, og vi ved ikke, hvornår vi kan fylde den op igen. Vi ved heller ikke, om vi får penge for de varer, vi allerede har sendt ud i butikkerne,« siger Martin Højfeldt Nielsen.

Han håber nu, at Liberté kan holde skindet på næsen i de næste fire til fem måneder og undgå en konkurs.

»Vi ved ikke, hvordan verden ser ud på den anden side af den her krise. Der kommer til at være nogen i vores branche, som lukker, og som vi dermed ikke kan sælge vores tøj til,« siger Martin Højfeldt Nielsen.

Konkret indeholder regeringens udspil til en hjælpepakke to initiativer.

Det første er rettet mod de virksomheder, der er »ekstraordinært« hårdt ramt af nedlukninger og derfor ikke har nogen indkomst - de kan nu få dækket op til 80 pct. af deres faste udgifter til bl.a. husleje og el. Det er et krav, at omsætningen er faldet mindst 40 pct.

Initiativet er især rettet mod restauranter, hoteller, barer og andre virksomheder, der er lukket helt ned.

Det andet initiativ er målrettet de små selvstændige erhvervsdrivende, som nu også kan få kompensation for deres tabte indtjening. Konkret kan de få kompensation for 75 pct. af deres omsætningstab - dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.