Erhverv

Danica tilbyder "pensionspause" til tusindvis af selvstændige

Pensionsselskabet Danica tilbyder at yde lidt likviditets-førstehjælp til 30.000 selvstændige. De får lov at stå over med pensionsindbetalingen og beholder samtidig deres forsikring. Lignende ordning er på vej til andre.

Ole Krogh Petersen forklarer, at tilbuddet med at sætte pensionsindbetalingen på pause især skal hjælpe likviditeten. Foto: Danica Pension

De økonomisk pressede selvstændige erhvervsdrivende modtager nu lidt finansiel hjælp fra pensionskoncernen Danica.

I et forsøg på at yde førstehjælp på likviditeten tilbyder Danica Pension, at de mere end 30.000 selvstændige, der er samlet i Pension for Selvstændige, kan springe de løbende pensionsindbetalinger over frem til juni.

De vil bibeholde deres forsikringsdækning i ordningen, idet stort set hele forsikringspræmien trækkes af deres pensionsindestående - de skal blot betale en lille del af forsikringsdækningen, forklarer Danica Pension.

Dermed er kunden fortsat dækket ved f.eks. sygdom og skader.

»Vi mener, det er vigtigt, at de selvstændige oven i deres andre bekymringer ikke skal gå også og være bekymrede over ikke at have en forsikring, hvis de bliver syge, og derfor tilbyder vi denne håndsrækning,« udtaler Ole Krogh Petersen, der er adm. direktør i Danica Pension.

Selskabet vil nu lave en lignende løsning for medarbejderne hos den selvstændige og for andre virksomheder og deres medarbejdere. Det kræver blot, at medarbejderne og fagforeningerne er med på, at pensionsindbetalingen kan nedsættes i en periode.

»Det er meget vigtigt, at vores kunder har de rette forsikringer, og at forsikringsdækningerne også i denne ekstraordinære situation så vidt muligt opretholdes for den enkelte, da uheld og sygdom kan ramme alle. Vi forstår til fulde, at mange virksomheder og deres medarbejdere har svært ved at få enderne til at nå sammen her og nu, og derfor vil vi med det her tiltag forsøge at bidrage til kundernes tryghed i en usikker situation,« udtaler Ole Krogh Petersen.

Læs også