Serier

Disse danske aktier har klaret sig bedst og værst under coronakrisen

De fleste danske aktier i large og mid cap-segmentet er faldet i værdi de seneste to uger på fondsbørsen i København. Men der er nogle undtagelser.

Corona rammer verden
Aktier har oplevet en nedtur på det seneste som følge af coronakrisen. Foto: Sebastian Johan Lund

Fredag den 6. marts kom coronakrisen for alvor til Danmark.

Den dag opfordrede statsminister Mette Frederiksen (S) nemlig til at aflyse eller udskyde alle arrangementer med over 1.000 personer.

Siden er tiltagene i kampen mod coronavirussen taget kraftigt til i både ind- og udland, og det har ført store kursfald med sig på alverdens børser.

Herunder fondsbørsen i København, hvor det ledende C25-indeks er faldet med over 9 pct. siden den første handelsdag, mandag den 9. marts, efter regeringens første indgreb.

65 ud af 69 af virksomheder i large og mid cap-segmentet på fondsbørsen i København har oplevet kursfald siden dengang.

Det viser data fra fondsbørsen i København, som Finans har bearbejdet.

Men ikke alle selskaber har måttet se værdien falde den seneste tid.

Medicovirksomheden Ambus aktie er steget med 21,6 pct. i de foregående to uger. Det gør Ambu til den helt store højdespringer blandt de største aktier.

Én af de helt store nøgler til Ambus succes under coronakrisen er, at virksomheden den 18. marts fik lov af malaysiske myndigheder til at fortsætte sine leverancer af udstyr til landet.

Malaysia har ellers indført midlertidige indskrænkelser for at komme rundt i landet i kampen mod coronavirus. Men Ambu blev altså fritaget fra denne indskrænkelse, hvilket sendte aktien op med 14 pct. alene den dag.

I den anden ende af "formlisten" findes Bavarian Nordic med et samlet fald på 46 pct. i værdi under coronakrisen i Danmark.

I bunden findes også Maersk Drilling, der har måttet se aktiekursen blive barberet med 42,55 pct. under krisen. Det er især olieprisens bratte fald, der har fået Maersk Drilling til at dratte.

Ironisk steg Maersk Drilling-aktien faktisk fredag med 12,5 pct., selvom virksomheden nedjusterede sine forventninger til 2020.

BRANCHENYT
Læs også