Serier

Dagligvaregigant fremrykker betaling for 500 mio. kr. til leverandører

Flere af landets store selskaber forsøger i coronakrisen at bistå leverandører med bl.a. ændrede betalingsfrister og andet.

Corona rammer verden
Per Bank er koncernchef for Salling Group md 1.400 dagligvarebutikker. Foto: Joachim Ladefoged.

Flere store selskaber ændrer normal forretningsstil i krisen for at hjælpe pressede leverandører. Dagligvarekoncernen Salling Group melder torsdag, at den ændrer de normale betalingsfrister, så der denne uge flyder 500 mio. kr. ud til små og mellemstore leverandører.

Normalt er der i samhandelsaftalerne også i dagligvaresektoren ellers lagt lange betalingsfrister ind, men coronakrisen rykker også her på tingene.

Salling Group - med især Føtex, Netto og Bilka - skriver i en pressemeddelelse, at koncernen nu »tilsidesætter kredittiden for allerede modtaget fakturaer fra små og mellemstore danske leverandører for et beløb på 500 mio. kr.«

Målet er, at det skal forbedre likviditeten hos pressede danske leverandører, så de bedre kan komme gennem krisen.

»Vi ved godt, at det er et beskedent bidrag i det store billede sammenlignet med nationale hjælpepakker. Vores initiativ bidrager straks til at forbedre mindre virksomheders likviditet, og det er et af vores bidrag til, at Danmark kan bevare flest mulige arbejdspladser på den anden side af coronakrisen,« udtaler adm. direktør Per Bank, Salling Group, i meddelelsen.

Onsdag meldte Coop Danmark, der bl.a. rummer kæderne SuperBrugsen, Kvickly, Irma og Fakta, at den tilbyder aftaler om lempeligere betalingsvilkår og andet - hvis en mindre eller lokal leverandør er i økonomiske vanskeligheder under den aktuelle situation.

»Vi giver en fremstrakt hånd og tilbyder, at leverandører kan få en dialog om, hvad vi kan gøre sammen i relation til betalingsbetingelser og dermed likviditet. Vi er gensidigt afhængige af hinanden i værdikæden, og skal også tænke på fremtiden efter den aktuelle situation,« sagde koncerndirektør Jens Visholm, Coop Danmark til Finans.

Tidligere på ugen kom topchefen for pumpekoncernen Grundfos, Mads Nipper, også med en opfordring til, at landets stærke virksomheder nøje tænker over muligheden for at forudbetale leverandører. Det kan ifølge ham også være at booke og betale fremtidige forretningsrejser eller andet, som kan hjælpe virksomheder, der er hårdt presset på likviditeten.

Læs også