Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Alkoholfri øl fra Fakse skaber tusindvis af liter håndsprit

Royal Unibrew leverer tankvogne med alkohol til Nyborg Destilleri til produktion af håndsprit. Alkoholen stammer ironisk nok fra produktionen af alkoholfri øl, hvor alkohol fjernes efter brygning.

Corona rammer verden
Restprodukt fra produktion af alkoholfrie øl på Unibrews bryggeri i Fakse bliver forvandlet til håndsprit.

En brygmesters opringning om lån af en tankbil fører nu til, at afdampet alkohol fra produktion af alkoholfri øl på Unibrews bryggeri i Faxe forvandles til håndsprit.

I denne uge ankommer de første 30.000 liter afdampning til Nyborg Destilleri, hvor man har stoppet produktionen af whisky og gin til fordel for alkohol til håndsprit.

»Jeg ringede mandag aften til min tidligere kollega Anders Nielsen på Albani-bryggeriet i Odense for at høre om vi kunne låne en tankvogn til at transportere en ladning Fynsk Forår-øl til destillation hos Nyborg Destilleri. Derfra gik det meget hurtigt. Nu får vi leveret 300 hektoliter (30.000 liter) i denne uge og med udsigt til tilsvarende mængde i næste uge,« siger brygmester Andres Falkenberg fra Ørbæk Bryggeri, som er en del af samme koncern som Nyborg Destilleri.

Leverancerne fra den alkoholfri ølprodukton i Faxe har ifølge Andreas Falke en alkoholprocent på mellem 20 og 21 pct.

»Den er meget velegnet, fordi den ikke indeholder sukker og kan destilleres direkte op til 90 pct. i Nyborg,« forklarer Andreas Falkenberg.

Alkoholen stammer fra en såkaldt skånsom vacuumindamper, der fjerner al alkohol fra den bryggede øl for samtidig at bevare mest mulig aroma.

»Vi arbejder selvfølgelig sammen i disse tider for, om jeg så må sige, at afspritte Danmark. Det er jo et flot initiativ, som de har skabt hos Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri, som vi naturligvis bakker op,« siger nordisk direktør Carsten Nørland fra Royal Unibrew.

Beslutningen om leverancerne fra Royal Unibrew kommer umiddelbart efter, at Carlsberg meldte sig på banen med en donation på 17.200 liter Somersby-vinbase til Nyborg Destilleri, der blev leveret med tankbil fra tapperiet i Fredericia tirsdag formiddag.

Den færdigdestillerede alkohol vil blive fragtet videre til virksomheden Gundal i Billund, hvor håndspritten bliver færdigblandet og videreleveret til sundhedsvæsenet.

De første levrerancer til Nyborg Destilleri fra Royal Unibrew i Fakse og Carlsberg i Fredericia ankom med tankbiler tirsdag formiddag.

BRANCHENYT
Læs også