Erhverv

Lego-familiens pengetank har tjent 17 mia. kr.

Efter en nedgang i resultatet i 2018 er udviklingen vendt i 2019 i Kirkbi.

Lego-familiens pengetank ligger i selskabet Kirkbi. Her er ejerfamiliens medlemmer (fra venstre) Sofie Kirk Kristiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Camilla Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.  Foto: Lego

Lego-familiens pengetank Kirkbi kom stærkt igen sidste år, efter at 2018 bød på et markant dyk på bundlinjen.

Kirkbi kom således igennem 2019 med et overskud på 16,7 mia. kr. Til sammenligning lød resultatet i 2018 på 8,7 mia. kr.

»Kirkbi-Koncernens resultat for 2019 er meget tilfredsstillende. Vi glæder os over resultatet vel vidende, at virkeligheden i dag – tre måneder inde i 2020 – ser ganske anderledes ud på grund af den nedlukning, der er afledt af Covid-19. Resultatet for 2019 og Kirkbis finansielle robusthed er med til at skabe et solidt fundament for Kirkbi-koncernens langsigtede ejerskab af Lego og Merlin Entertainments,« udtaler Søren Thorup Sørensen, adm. direktør i Kirkbi, i en pressemeddelelse.

Samlet nåede egenkapitalen i Kirkbi op på 102,5 mia. kr. i 2019 mod en egenkapital på 88,1 mia. kr. ved udgangen af 2018. Lego-familiens investeringsportefølje steg også betragteligt fra 58 mia. kr. i 2018 til 71 mia. kr. i 2019.

Udviklingen i 2019 for Kirkbi er primært blevet drevet af en vækst i Lego. Denne del har bidraget med 11,7 mia. kr. Kirkbi har samtidig også haft medvind på investeringsfronten. Investeringsporteføljen bidrog nemlig med 9,3 mia. kr.

Til sammenligning trak investeringsporteføljen resultatet ned i 2018, da den gav et negativt resultat på mere end en halv mia. kr. 2018 var et dårligt år for aktiemarkedet, da der mod slutningen af året opstod stor uro, som trak markederne ned i negativt territorium.

2020 tegner også til at blive et dårligt år på investeringsfronten som følge af coronavirussen.

»Det er en meget ekstraordinær situation, verden befinder sig i på grund af det globale udbrud af Covid-19. Kirkbis fokus i denne situation er på vores medarbejdere og samfundets sundhed og sikkerhed samt at være en god og ansvarlig ejer, der støtter de virksomheder, som vi er ejere af. Derfor er der fokus på at træffe ansvarlige og rationelle beslutninger i denne usikre tid,« udtaler Søren Thorup Sørensen.

BRANCHENYT
Læs også