Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Medicinalkæmpe rykker ét skridt nærmere corona-vaccine

Medicinalvirksomheden Johnson & Johnson har offentliggjort, at den har udviklet sin første kandidat til en vaccine, som nu sendes til udvidede forsøg.

Corona rammer verden
Foto: Daniel Hulshizer Medicinalvirksomheden Johnson & Johnson er kommet tættere på en vaccine mod den frygtede coronavirus. Foto: Arkiv

Verdens største medicinalvirksomhed Johnson & Johnson har mandag meddelt, at selskabet har opnået positive resultater med en vaccinekandidat, som nu sendes videre til et klinisk fase 1-studie.

Johnson & Johnson oplyser i en pressemeddelelse, at de første forsøg på mennesker vil begynde tidligst i september. Hvis alt går vel, forventer selskabet, at en vaccine til nødbrug vil være klar allerede i starten af 2021.

Den amerikanske medicinalkæmpe har arbejdet på en vaccine siden januar, hvor selskabet, som er verdens største af sin slags målt på omsætning, modtog de første prøveeksemplarer af den nye coronavirus. Udover vaccinen, som nu sendes til test, har selskabet desuden to andre kandidater i baghånden.

Johnson & Johnson har ydermere meddelt, at selskabet vil udvide sin kapacitet med nye produktionsfaciliteter i USA samt en udvidelse af eksisterende fabrikker flere steder i verden, således at selskabet kan producere op imod en milliard doser af vaccinen.

Dertil har selskabet investeret mere end 1 mia. dollars eller 6,7 mia. kr. i et samarbejde med det amerikanske sundhedsvæsen for at få udviklet en vaccine så hurtigt som muligt.

»Verden står overfor en presserende folkesundhedskrise, og vi er forpligtet til at gøre vores del for at gøre en COVID-19-vaccine tilgængelig og til at betale globalt set så hurtigt som muligt,« udtaler Alex Gorsky, adm. direktør i Johnson & Johnson, i pressemeddelelsen.

Normalt tager udviklingen af en vaccine mellem fem til syv år. Men Johnson & Johnson har accelereret bestræbelserne på at lave en vaccine mod coronavirus og forventer altså at have den klar tidligere.

BRANCHENYT
Læs også