Erhverv

Kendt designvirksomhed henter detailchef til at styre salget

Familieejede Rosendahl Design Group - med kendte mærker som bl.a. Kähler, Kaj Bojesen og Holmegaard - ruster sig med både en ny adm. direktør og en ny salgsdirektør.

Sofie Lindahl-Jessen bliver 1. maj ny salgs- og marketingdirektør hos Rosendahl Design Group. Foto: Gregers Tycho

For få uger siden ansatte den familieejede designvirksomhed Rosendahl Design Group en ny adm. direktør. Nu følger også en ny salgs- og marketingdirektør efter i selskabet. Også denne gang er der tale om en kvindelig profil fra dansk detailhandel.

Rosendahl Design Group har til posten med ansvaret for salg og marketing ansat 47-årige Sofie Lindahl-Jessen. Hun var indtil januar i år adm. direktør for den danske detailkæde Sportmaster, som blev solgt lige før årsskiftet til en udenlandsk koncern.

Sofie Lindahl-Jessen har tidligere i erhvervskarrieren bl.a. været salgsdirektør for Nordeuropa i undertøjsmærket Triumph, salgs- og brandingdirektør i møbelselskabet Fritz Hansen samt været chef for modemærket Saint Tropez.

Hos Rosendahl Design Group skal hun nu referere til det selskabs nye adm. direktør Mette Maix, der tiltrådte i begyndelsen af marts. Hun er kommet til Rosendahl Design Group med erfaringer fra direktørjobs i bl.a. Flying Tiger/Zebra, Berlingske og Salling Group.

Hun overtager jobbet som chef fra Henrik Rosendahl, der træder ind som bestyrelsesformand i selskab, der omsætter for ca. 600 mio. kr. og med hovedsæde i nordsjællandske Hørsholm.

Rosendahl Design Group A/S
  • Familieejet selskab med ni designmærker.
  • grundlagt i 1984 af Erik Rosendahl og nu med sønnen, Henrik, som adm. direktør og ejer.
  • 145 ansatte, egenkapital på 221 mio. kr. og et overskud på 36 mio. kr. (2018)
  • Havde i første omgang bl.a. salg af Iittala-produkter og knive fra det japanske mærke Global samt Kay Bojesen-produkter.
  • I 1993 lanceredes Rosendahls egen linie, Grand Cru
  • I 2008 opkøbtes rettighederne til Arne Jacobsen Clocks, samt Holmegaard
  • I 2010 skiftede virksomheden navn til Rosendahl Design Group.
  • I 2016 blev tekstilvirksomheden Juna samt Lyngby Porcelæn opkøbt, og i efteråret 2018 kom Kähler til gennem endnu en handel.

Virksomheden har ni designmærker, hvoraf flere af dem er opkøbt i nyere tid – bl.a. Kähler i 2018. Blandt de andre er Rosendahl Grand Cru, Kay Bojesens træfigurer, Lyngby Porcelæn og Holmegaard.

Virksomheden blev stiftet i 1984 af Erik Rosendahl, mens sønnen, Henrik Rosendahl, overtog fra faderen i 2005.

Om skiftet fra adm. direktør til formand sagde Henrik Rosendahl for nogle uger siden til Finans:

»Det er ikke noget, som man lige beslutter i en familievirksomhed. Det har været en længere proces, men vi er en vækstvirksomhed, som er vokset hastigt gennem opkøb. Vi er nu en fase, hvor der skal skabes større synergi mellem vores mærker. Vi afsætter designprodukter til en dansk og international detailhandel i stor forandring. Det kræver nye måder at gøre tingene på.« Henrik Rosendahl.

Læs også