Serier

Domstol afviser erstatningskrav i OW Bunker-sag

Østre Landsret har tirsdag taget stilling til et krav fra bl.a. Altor om, at kurator skulle afskæres muligheden for kræve erstatning for et trecifret millionkrav.

Skandalen i OW Bunker
Foto: Thomas Emil Sørensen

Østre Landsret har tirsdag afvist et erstatningskrav på 800 mio. kr. i et omfattende sagskompleks efter OW Bunkers konkurs.

Komplekset omfatter flere erstatningssager anlagt af konkursboerne mod bl.a. Deloitte, Altor og den tidligere ledelse, og kravene løber samlet op i 2,2 mia. kr.

Nu bliver kravet imidlertid som udgangspunkt barberet ned med 800 mio. kr. på grund af rettens afgørelse.

Baggrunden er, at konkursboerne oprindeligt ikke havde råd til at forfølge det samlede erstatningskrav og nøjedes med at rejse erstatningskrav for 400 mio. kr.

Efterfølgende indgik konkursboerne en finansieringsaftale med et investeringsselskab om at føre sagerne, og det førte til nye selvstændige søgsmål, der fik de samlede erstatningskrav til at løbe op i 2,2 mia. kr.

Det er det ene søgsmål på 800 mio. kr., som nu er blevet afvist.

Det har retten gjort bl.a. med henvisning til, at en sagsøger som udgangspunkt skal medtage alle forfaldne erstatningskrav under samme sag.

»Der var ikke godtgjort en anerkendelsesværdig interesse i at anlægge en ny sag om krav, som kunne føre til en fravigelse af det nævnte udgangspunkt,« hedder det i rettens begrundelse, som er blevet offentliggjort på Østre Landsrets hjemmeside.

Det er advokat Søren Halling-Overgaard, der som ad hoc-kurator har rejst erstatningssagerne på vegne af konkursboerne i OW Bunker-koncernen.

Han siger i en kommentar til afgørelsen, at anlæggelsen af et særskilt søgsmål om de 800 mio. kr. var et vilkår for finansieringsaftalen.

»Men nu læser vi dommen og forholder os til den,« siger han.

Kapitalfonden Altor, som er en af de stævnede, har ingen kommentarer til sagen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Deloitte.

OW Bunker var et af de største selskaber i Danmark målt på omsætning, da det gik konkurs i november 2014, mindre end otte måneder efter at det var blevet solgt delvist på børsen af kapitalfonden Altor.

Konkursen udløste store tab til aktionærer og kreditorer, og efterfølgende har konkursboerne samt private og institutionelle investorer anlagt en stribe erstatningssager mod Altor, Deloitte, den tidligere ledelsen samt de investeringsbanker, der var med til at sælge OW Bunker på børsen.

Læs også
Top job