Erhverv

Lovende resultater for Novo-produkt mod fedme

Saxenda har i et fase 3-studie vist, at det forbedrer BMI-tallet og reducerer kropsvægten hos unge med fedme.

Foto: Novo Nordisk. Foto: AP

Patienter, som modtog Saxenda så en reduktion i BMI på 4,29 pct., mens de, som fik placebo, faktisk fik konstateret en stigning på 0,35 pct.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Novo Nordisk, som tirsdag aften fortæller om lovende studie 3-resultater af antifedmeproduktet.

Studiet omfattede unge i alderen 12-18 år, som fik Saxenda, eller Liraglutide, i doser af 3 milligram om dagen, og det nåede sit primære endemål ved efter 56 ugers behandling at demonstrere en overlegen reduktion i BMI, lyder meldingen.

43,3 pct. af Saxenda-patienterne en BMI-reduktion på 5 pct. eller mere mod 18,7 pct. i kontrolgruppen, mens 26,1 pct. af Saxenda-modtagerne oplevede et fald på mere end 10 pct. Her var tallet på 8,1 pct. i placebogruppen.

Studiet viste ingen nye sikkerhedshændelser, og bivirkningerne var på niveau med de tilsvarende hos voksne.

"De fleste unge med fedme vil sandsynligt også lide med fedme som voksne og har øget risiko for at udvikle andre vægtrelaterede sygdomme, hvorfor det er så vigtigt tidligt at adressere vægtbehandling og støtte," siger dr. Aaron Kelly, professor i børnemedicin og meddirektør i Center for Pediatric Obesity Medicine ved universitet i Minnesota, i meddelelsen fra Novo Nordisk.

Studiets resultater vil blive præsenteret på Endo 2020-konferencen i San Francisco, og det vil desuden blive udgivet i en tillægsudgave af Journal of the Endocrine Society.

BRANCHENYT
Læs også