Erhverv

Baronen fra Rungsted har lagt 1,2 milliarder til formuen

Johan Wedell-Wedellsborg sidder trygt i havn. Men coronakrisen skaber stor usikkerhed.

Kronprinsesse Mary samt baron Johan Wedell-Wedellsborg ved navngivningen af 'Stenaweco Impulse' på Langelinie i København.

Den danske skibsreder og baron Johan Wedell-Wedellsborg har medvind på havene og held med sine investeringer.

Det betyder, at han på to år har bogført et samlet overskud på næsten 1,2 mia. kr. i sin koncern Weco A/S. Det viser et nyt regnskab.

De store gevinster stammer dog ikke fra Johan Wedell-Wedellsborgs shippingaktiviteter, heriblandt selskaber som Dannebrog Rederi og Weco Bulk.

Den del af forretningen kan ikke prale med at holde baronens formue ved lige, men det kan til gengæld investeringsdelen.

Særligt en investering i biotekselskabet Y-mabs Therapeutics, som Johan Wedell-Wedellsborg ejer 21 pct. af, har indtil videre været en guldrandet forretning.

Y-mabs Therapeutics, der udvikler antistofbaserede immunterapier til behandling af kræft hos børn, blev i 2018 børsnoteret i USA til en åbningskurs på 16 dollars pr. aktie. I løbet af 2019 nåede kursen helt op i 33,5 dollars.

Siden har coronakrisen gjort et kæmpe indhug i aktien, som i midten af marts var helt nede i 14,4 dollars - altså under åbningskursen. Nu handles den til 25,6 dollars.

Selvom shipping udgør hjørnestenen af den 51-årige Johan Wedell-Wedellsborg forretningsimperium, spænder hans investeringer vidt. Han gør sig inden for biotek, ejendomme, kunst og detail - bl.a. Joe & The Juice og bagerkæden Emmerys.

Det hele er samlet i Weco-koncernen, som baronen fra Strandvejen overtog i 2005 efter sin fars, Ebbe Wedell-Wedellsborgs, død. I det seneste årti har Johan Wedell-Wedellsborg lagt strategien om for Weco-koncernen, og det er blevet til adskillige store frasalg undervejs.

Egenkapitalen i Weco A/S har rundet 2 mia. kr. Men om den vokser i år, vil Johan Wedell-Wedellsborg ikke spå om. Coronakrisen har gjort udsigterne for koncernen så usikre, at man ikke vil udstikke forventninger til året.

Læs også
Top job