Erhverv

Ambu får vigtig godkendelse til medicinsk udstyr i USA

Efter godkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder kan Ambu nu sælge særligt engangsudstyr til blæreundersøgelser.

Foto: Ambu

Det danske og verdensomspændende medicoselskab Ambu er klar til at tilbyde urologer såkaldte cystoskoper til engangsbrug.

Selskabet har netop modtaget en godkendelse fra de amerikanske sundhedsmynidgheder FDA til at markedsføre produktet "aScope Cysto" til blæreundersøgelser på det amerikanske marked.

Det oplyser Ambu i en pressemeddelelse.

”Vi mener, at et cystoskop til engangsbrug giver urologer en måde til bedre at styre deres tidsplaner og være mere produktive. Et cystoskop til engangsbrug fører ikke til en gradvis forringet billedkvalitet eller formindsket evne til at bøje ledningen over tid, ”siger Greg Swanson, Senior Vice President for marketing hos Ambu i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Vores mål er at give urologer et engangsprodukt, der fungerer som de har brug for det, så de ikke behøver at bekymre sig om forringelse og andre problemer som tilgængelighed, oparbejdning og dyre reparationer af deres omfang.”

Cystoskopi er en kikkertundersøgelse af blæren og urinrøret. Instrumentet - et tyndt rør med en lyskilde (cystoskop) føres ved sådanne undersøgelser ind gennem urinrøret og op i blæren. Ved undersøgelsen kan man se eventuelle forandringer i slimhinderne, blærekræft, forsnævringer eller udposninger samt fremmedlegemer som blæresten.

Sådanne engangs-skoper reducerer angiveligt risikoen for infektion med virus eller bakterier fra patient til patient, hvis genanvendelige skoper ikke renses og desinficeres tilstrækkeligt.

Ambu lancerede i 2009 verdens første fleksible bronchoskop - til undersøgelse af lungernes bronkietræ - til engangsbrug i 2009. 10 år senere blev over 600.000 Ambu-engangsendoskoper brugt på mere end 3.500 hospitaler, hvilket har gjort Ambu til verdens største leverandør af endoskoper til engangsbrug.

BRANCHENYT
Læs også