Serier

Løbehjulsfirma stopper udlejning i stort set alle byer

Virksomheden Voi, der udlejer elektriske løbehjul, har sat sin tjeneste på hold i 35 ud af 40 europæiske byer.

Corona rammer verden
Løbehjulsvirksomheden Voi har parkeret sine løbehjul i 35 ud af 40 europæiske byer. Arkivfoto

Det svenske selskab Voi, som står bag udlejning af elektriske løbehjul i flere europæiske lande - heriblandt Danmark - har sat sin tjeneste på hold og fyret omkring 100 ansatte som følge af coronavirus.

Det skriver det norske medie E24.

Voi lancerede sine elløbehjul i Danmark i 2018. Først i København og sidenhen i både Aarhus, Odense, Vejle og Aalborg. Siden etableringen har Voi forrige år haft 4 mio. løbehjulsbrugere, der i alt har taget mere end 14 mio. ture på de eldrevne køretøjer.

Ture, der i øjeblikket bliver kigget langt efter.

»Vi har set på vores markeder, at folk ikke bevæger sig i byerne på samme måde som tidligere. Ikke desto mindre ser vi en relativ ændring i, hvem og hvor vores tjenester bruges. Derfor har vi ændret vores operationer og strategi for at følge den nye efterspørgsel,« siger Voi kommunikationschef Kristina Hunter Nilsson til E24.

Ifølge det norske medie bliver elløbehjulene stort set ikke brugt i byerne længere, mens selskabet i nærheden af sygehusene har oplevet en stigning i brugen af de elektriske køetøjer.

Det har fået virksomheden til at tilbyde gratis ture til sundhedsansatte i hele Norden. Ligesom medarbejdere, der foretager »samfundskritiske jobfunktioner« som it-medarbejdere, energi og apotekere, kan få reduceret prisen på deres elløbehjulsture.

Trods den ændrede adfærd kradser coronakrisen fortsat i selskabet.

Ifølge E24 har Voi opsagt al personale i Sverige, hvor virksomheden har hovedsæde. Ligesom virksomheden tidligere har varslet, at krisen kan koste endnu flere medarbejdere jobbet.

Ifølge en pressemeddelelse vil de fleste ansat på prøvetid, i tidsbegrænsede stillinger og med konsulentaftaler få en fyreseddel.

Selskabet udelukker ikke, at fastansatte også risikerer at miste jobbet.

Alligevel er selskabets kommunikationschef overbevist om, at coronakrisen ikke ender med at koste selskabets eksisens.

»Det er vi hundrede procent sikre på. De forebyggende tiltag har ikke være nemme, men efterspørgslen vil komme tilbage,« siger Kristina Hunter Nilsson til E24.

Forrige år rejste Voi 570 mio. kr. i håbet om at blive profitabel året rundt. Pengene kom fra Vois investorer, der bl.a. tæller Balderton Capital og Vostok New Ventures.

Læs også