Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Rockwool: Der er håb for byggebranchen efter coronakrisen

Corona rammer verden
Foto: Gregers Tycho

Den administrerende direktør for Rockwool, Jens Birgersson, er optimistisk på byggebranchens vegne og mener, at branchen vil vende stærkt tilbage når coronakrisen har lagt sig - hans bekymringer bunder i, om hjulene mon kan holde sig i gang efterfølgende.

Det skriver Børsen.

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at byggebranchen er sat på hold under coronakrisen og det betyder naturligvis, at materialesektoren også bløder - heriblandt den multinationale fabrikant Rockwool.

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Industri Byg oplever 51 pct. fra materialesektoren fald i indtægterne som følge af krisen, skriver Børsen.

Men selvom Rockwool har været mærket af krisen, hvilket blandt andet har fået virksomheden til at suspendere forventningerne til 2020, så ser den administrerende direktør optimistisk på fremtiden.

- Byggeriet kan ikke blot lade projekterne stå. De skal færdiggøres. Mange steder i Sydeuropa er jeg ret sikker på, at det kommer til at gå meget stærkt med at komme i gang. Det interessante spørgsmål er, hvordan det ser ud efter "bounce back", siger Jens Birgersson til Børsen.

Hans optimisme stammer fra, at han ser byggeri som en nødvendighed på linje med fødevarer.

Samtidig peger han dog på risikoen for at recessionen bider sig fast efter et "bounce back", hvilket kan have store konsekvenser for byggebranchen.

BRANCHENYT
Læs også