Erhverv

Lego-familie og finansmand tjener stort millionbeløb på legepladser

Kompan, som er ejet af finansmanden Christian Dyvig og Lego-familien, kommer ud af 2019 med både fremgang på top- og bundlinje. Dog kaster coronakrisen en mørk skygge over udsigterne for 2020.

Artiklens øverste billede
Kompan legeplads Foto: PR

Der er for alvor kommet gang i hjulene hos legepladsfirmaet Kompan, der er ejet af Lego-familiens pengetank Kirk Kapital og finansmanden Christian Dyvig.

Kompan, der producerer og sælger udendørs legeplads-, sports- og fitnessudstyr, kom ud af 2019 med et overskud på bundlinjen på næsten 188 mio. kr. Forrige år lød overskuddet på 97 mio. kr.

Det viser et nyt årsregnskab fra Kompan Holding.

Kompan kom samtidig ud af 2019 med en tocifret fremgang på toplinjen. Således steg omsætningen med 12,6 pct. i forhold til året før til knap 2,2 mia. kr.

Driftsresultatet viser desuden en fremgang fra 204 mio. kr. til 313 mio. kr., og samtidig lykkedes det for selskabet at øge overskudsgraden fra 8,7 pct. til 13,2 pct.

Kompan-koncernen var tidligere ejet af kapitalfonden Nordic Capital, men blev i 2014 opkøbt af en investorkreds med den tidligere Nordic Capital-partner Christian Dyvig i spidsen.

Senere på året blev også Kirk Kapital en del af virksomheden. I dag ejer Christian Dyvig 59 pct. af Kompan, mens Kirk Kapital sidder på 25 pct. Desuden ejer koncernens adm. direktør Connie Astrup Larsen også en bid af selskabet.

På trods af den pæne fremgang på både top- og bundlinje sidste år, befinder Kompan sig – ligesom det øvrige samfund – midt i en usikker periode som følge af coronakrisen.

Det smitter også af på forventningerne til i år.

»Det er endnu for tidligt at forudsige konkret, hvilke konsekvenser coronavirussen får, men det forventes at omsætningen og resultat vil falde i forhold til 2019. Dog forventes stadig et positivt resultat for 2020,« skriver Kompan i regnskabet og fortsætter:

»Koncernens finansielle position er blevet styrket igennem de sidste års vækst, og koncernen er således godt rustet til at klare sig igennem en periode med lavere vækst og aktivitet. Det er forventningen og målsætningen, at når pandemien er ovre, så vil Kompan forsat være stærkt positioneret som global markedsleder.«

Kompan-koncernen, der blev stiftet i 1970 og har hovedkvarter i Odense, havde ved udgangen af året knap 1.400 ansatte.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.