Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Trods fornuftig ordreindgang: Vestas suspenderer forventningerne til 2020

Vestas' første kvartal levede op til forventningerne, men en usikkerhed omkring coronakrisens varighed får selskabet til at suspendere sine estimater for 2020.

Corona rammer verden
Vestas har fortsat medvind, men selskabet er usikker om fremtiden. Foto: Martin Lehmann

Vestas har som følge af coronavirus-udbruddet besluttet at suspendere sine forventninger til 2020. Det oplyser selskabet tirsdag i en pressemeddelelse.

Suspenderingen sker til trods for, at foreløbige tal for Vestas’ første kvartal er landet på det forventede niveau med en ordreindgang på 3,3 GW.

Usikkerhed om varigheden af pandemien og omfanget af dens konsekvenser på et globalt plan har dog fået vindmølleproducenten til at revurdere sine forventninger til året, indtil der er klarhed om situationen.

»Uden en klar prognose for, hvornår vigtige markeder for vindenergi såsom USA, Brasilien og Indien kommer på fode igen, suspenderer vi vores forventninger grundet den manglende visibilitet for resten af året,« udtaler Henrik Andersen, adm. direktør i Vestas.

Vestas meddeler yderligere, at udbyttet til aktionærerne for 2019 ikke vil blive påvirkeret af beslutningen om at suspendere forventningerne, og at nye estimater vil blive offentliggjort, så snart selskabet er i stand til det.

Mens Vestas har øget sine sikkerhedsforanstaltninger for at opretholde driften verden over, er vindmølleproducentens produktionsfaciliteter i Kina tilbage i normal drift. Kapaciteten her vil blive brugt til at håndtere udfordringer i andre dele af verden, oplyser selskabet.

BRANCHENYT
Læs også