Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bioporto-direktør: Vi er godt positioneret til at lave en hurtig coronatest

Corona rammer verden
Med testen kan man få svar i løbet af fem til ti minutter, og også her kan Bioporto skille sig ud. Foto: AP/Paul Sancya

Det danske biotekselskab Bioporto annoncerede i sidste uge et samarbejde med Syddansk Universitet om udvikling af en hurtig og præcis test af Covid-19-sygdommen, der følger med smitten med det nye coronavirus.

Og selskabet har rigtig gode kort på hånden i forhold til udviklingen, fordi Bioporto allerede sidder på en patenteret dip test-teknologi, som kan benyttes til formålet.

Derfor handler udviklingssamarbejdet primært om at få genereret det rigtige antistof til at putte i testen.

- Vi kan komme til at spille en reel rolle i hele corona-pandemien. Det bliver nok ikke i første bølge, men vi er måske klar med en test i næste bølge, forklarer Ole Larsen, der er finansdirektør hos Bioporto, til Ritzau Finans.

- Når man har det rigtige antistof, er det faktisk meget let at teste for det, man nu gerne vil teste for. Mange skal først skabe en platform til det, men den har vi allerede. Det er faktisk rigtig interessant for os, fortsætter han.

Med testen kan man få svar i løbet af fem til ti minutter, og også her kan Bioporto skille sig ud.

Der findes andre tests, der er blevet midlertidigt godkendt nu, som også giver svar efter ti minutter, men de skal alle sammen bekræftes på laboratorium, og den bekræftelse kan man så få seks-otte timer senere, siger Ole Larsen.

- Det vil man ikke skulle med vores. Vi er sådan set ikke så bekymrede for ikke at komme først. Jeg tror, at det er vigtigt at have en test, der er nem at gå til, og som er præcis og hurtig, fortsætter Bioporto-finansdirektøren.

Det danske selskab er i færd med at udvikle sin nyretest, NGAL, til også at passe ind i selskabets dip test-teknologi.

NGAL-testen gennemgår efter planen i løbet af 2020 forsøg for at opnå godkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

BRANCHENYT
Læs også