Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bioporto og SDU i samarbejde: Vil teste for Covid-19 på 10 minutter

Corona rammer verden
Testen ventes at være klar i anden halvdel af 2020. Arkivfoto: AP/Paul Sancya

Bioporto samarbejder med Sydansk Universitet om en Covid-19-test, som på mindre end ti minutter - og på et tidligt stadie - skal kunne slå fast, om man er smittet med Covid-19.

Det oplyser biotekselskabet i en fondsbørsmeddelelse onsdag eftermiddag.

Testen ventes at være klar i anden halvdel af 2020 og er en såkaldt "point of care-test", hvor testen foregår tæt på plejepunktet.

Der er allerede etableret samarbejder med nationale og internationale hospitaler, så det med det samme kan testes på mennesker, lyder det i meddelelsen.

De nuværende testmuligheder bygger på en standardmetode til screening af prøver sendt til et laboratorie, kan tage op til 6-8 timer, og antallet er begrænset af knappe analyseinstrumenter.

Bioporto og SDU vil nu forkorte både tid og pris ved at udvikle antistoffer, som på Bioportos gRAD-platform skal kunne påvise viruspartikler baseret på en prøve fra spyt eller en svælgpind.

- Vi bruger nyudviklede metoder til virushåndteringer og trækker på den store ekspertise inden for generationer af monoklonale antistoffer, som er genereret gennem mange år.

- Med dette udvikler vi antistoffer, som selektivt genkender antigener på virusoverfladen og viser det på Bioportos "gRad strips", siger Jonas Heilskov Graversen fra SDU i meddelelsen.

Tilgængeligheden af en hurtig og let test til påvisning af Covid-19 er ifølge Jan Kuhlmann, der er driftsdirektør hos Bioporto Diagnostics, vigtig i kampen mod viruspandemien.

- Da corona-virusset spreder sig hurtigt, og da et betydeligt antal patienter er smittet af nogen, der har virusset, men som ikke har symptomer, er tid afgørende i kampen for at slå coronavirus på verdensplan.

- Derfor er tilgængeligheden af en hurtig test, der er let at bruge, et vigtigt værktøj i kampen, siger han i meddelelsen.

Bioporto-aktien stiger efter meddelelsen 8,7 pct. til 2,14 kr. Inden lå aktien med et kursfald på 6 pct.

BRANCHENYT
Læs også