Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tesla skærer hårdt til med lønnedgang og tvungen orlov

Ledelsen og højtlønnede skal gå mest ned i løn, og timelønnede sendes hjem på ubetalt orlov. Produktionen genoptages tidligst den 4. maj.

Corona rammer verden
Teslas topchef, Elon Musk, ved præsentationen af den nye Model 3 i Fremont, USA i juli 2017. Selskabet er på grund af coronakrisen nu nødt til at skrære til, fordi USA nærmest er lukket ned. Foto: Andrej Sokolow/dpa/AP Foto.

Tesla skærer kraftigt til på sine amerikanske fabrikker. Coronakrisen betyder, at mange ansatte skal gå ned i løn med op til 30 pct. Og de timelønnede i USA sendes på tvungen orlov.

Det fremgår af en mail fra Teslas ledelse til medarbejderne, som CNBC er kommet i besiddelse af. Hele mailen kan ses her.

Af brevet fremgår det desuden, at Tesla ikke forventer at kunne genoptage normal produktion i USA før tidligst den 4. maj.

Lønreduktionerne forventes at skulle gælde til og med udgangen af andet kvartal.

Det vil især være de ansatte på Teslas amerikanske fabrikker, der rammes. Men også Tesla-medarbejdere i udlandet vil komme til at mærke virkningerne af krisen.

I brevet skitserer Tesla tre niveauer af lønreduktion for sine ansatte i USA:

  • På niveauet Vice Presidents og højere stillinger vil lønnen blive skåret med 30 pct.
  • Fra Directors og niveauet op til Vice Presidents vil lønnen blive skåret med 20 pct.
  • For alle andre funktionærer vil lønnen blive reduceret med 10 pct.
  • For alle, der ikke er ansat i USA, vil der være sammenlignelige reduktioner i lønnen. Detaljerne vil blive udmeldt lokalt.

Men nedskæringerne vil især ramme timelønnede arbejdere, der enten ikke kan arbejde hjemmefra eller bestrider en kritisk arbejdsfunktion i selskabet.

De timelønnede vil forblive Tesla-ansatte, men sendes på ubetalt orlov frem til - forventet - den 4. maj, men beholder deres sundhedsforsikringer.

»Du skal ikke møde på arbejde, før orloven slutter, og du får en besked fra selskabet. Det, forventer vi, vil ske den 4. maj,« skriver Tesla i sin mail til medarbejderne.

Tesla har tidligere offentliggjort, at selskabet leverede ca. 88.400 biler til kunderne i første kvartal og producerede i alt 103.000 stk.

Bilkoncernen har indtil videre ikke ændret i sin guidance for 2020, hvor Tesla har lovet investorerne, at man regner med »nemt« at kunne levere mindst 500.000 biler.

I sidste uge meddelte Tesla sine rekrutteringsbureauer, at man ville stoppe alt kontraktarbejde med øjeblikkelig virkning.

BRANCHENYT
Læs også