Erhverv

Krisen rammer bilsalgets højsæson - men der er håb for de brugte biler

Selvom coronaudbruddet har bremset bilsalget, forventer brugtbilsmarkedet langt fra et katastrofalt salg hen over påsken. Men salget vil dykke.

Både salget af brugte biler og nye biler falder under coronakrisen, men hvis det falder ud som under finanskrisen vil brugtvognsmarkedet blive mindre hårdt ramt. Arkivfoto: Carsten Andreasen Foto: Carsten Andreasen

Påsken er normalt højsæson for bilsalget, men coronaudbruddet vil holde meldinger om rekordsalg på lang afstand.

Også salget af brugte biler mærker coronakrisen, men alligevel er det online bilmarked Bilbasen optimistisk omkring påskesalget.

Ifølge en prognose, som Bilbasen og Spar Nord står bag, vil antallet af solgte brugte biler i april ligge 20 pct. under det niveau, der var før, coronapandemien lukkede store dele af erhvervslivet ned.

»Det er et rigtig pænt niveau, når man tager omstændighederne i betragtning,« lyder det fra Jan Lang, markedsanalytiker i Bilbasen, som er ejet af e-handelsgiganten eBay.

Sammenligner man med april 2019, som altså er en måned med ekstra gang i salget pga. påsken, så ser salget i april i år ud til at dykke med op mod 30 pct.

Interessen for brugte biler har været stigende op til påskeugen på Bilbasen, der i uge 14 oplevede 10 pct. flere besøgende end ugen før.

Jan Lang fortæller, at trenden normalt er, at flere tyr til brugte biler i krisetider, og han ser derfor ikke helt så pessimistisk på fremtiden, selvom salget vil dykke.

Jens Nyholm, cheføkonom i Spar Nord, er enig i, at brugte biler står stærkere i krisetider.

»Vi så samme billede under finanskrisen, og det skyldes, at danskerne bliver endnu mere forsigtige i deres bilkøb i sådanne perioder,« siger han i en pressemeddelelse.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af indregistrerede nye personbiler faldt med 31 pct. fra 2007 til 2009, mens antallet af handlede brugte biler kun faldt med 10 pct.

BRANCHENYT
Læs også