Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Norwegian fremlægger kriseplan

Det pressede flyselskab Norwegian har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor selskabet foreslår at konvertere gæld til aktier.

Corona rammer verden
Kriseramte Norwegian er kommet med et forslag til, hvordan selskabet kan klare sig igennem den pressede situation, selskabet er havnet i. Foto: AP/ Johan Nilsson

Flyselskabet Norwegian har indkaldt aktionærerne til en ekstraordinær generalforsamling i håb om at have fundet en vej ud af den kritiske situation, selskabet befinder sig i.

Norwegian, som er børsnoret i Norge, foreslår, at man forsøger at få dele af gælden til leasingselskaber, banker og andre kreditorer konverteret til aktier. Det fremgår af en indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling.

Norwegian er ligesom andre flyselskaber ekstraordinært hårdt ramt af coronapandemien, og forslaget skal være med til at sikre Norwegians overlevelse i den nuværende situation.

Ved at konvertere gælden og gøre nogle øvrige tiltag vil man ifølge Norwegian få mulighed for at få adgang til støtte fra Norges hjælpepakke.

»De foreslåede tiltag er nødvendige for at sikre de næste portioner af den norske stats lånegarantiprogram, som vil udløse tre mia. norske kr. De er også nødvendige for virksomhedens fremtid,« siger Jacob Schram, adm. direktør i Norwegian i en pressemeddelelse.

Den ekstraordinære generalforsamling bliver afholdt 4. maj.

Norwegian har ikke på forhånd klappet forslaget af med sine kreditorer og vil derfor gå i dialog med dem de kommende uger, oplyser Jacob Schram.

Ved at konvertere betydelig gæld til aktier vil de eksisterende investorer få udvandet værdien af deres aktier.

Dog får de nuværende investorer mulighed for at skyde op mod 100 mio. norske kroner ind i selskabet for at mindske noget af udvandingen.

BRANCHENYT
Læs også