Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kæmpe passagerfly kan blive fremtidens intensivafdeling

En arbejdsgruppe, der kalder sig Caircraft, er langt fremme med planer om at kunne omdanne store passagerfly til behandlingssteder for coronasmittede.

Corona rammer verden
Arkivfoto: AP Photo/Wong Maye-E

Frygten for ikke at have hospitalskapacitet nok som følge af coronavirus har i Storbritannien fået en arbejdsgruppe bestående af flyspecialister, entreprenører og sundhedsmedarbejdere til at tænke innovative tanker for de mange store passagerfly, som i disse dage er bundet til jorden som følge covid-19.

Gruppen, der kalder sig Caircraft, har foreslået at omdanne flere af de mange fly til hospitalsstuer til intensivbehandling.

Det skriver branchesitet Check-in.dk på baggrund af nyhedsbureaet Reuters.

Ifølge mediet vil det være muligt bl.a. at omdanne Airbus A380-fly, som det britiske flyselskab British Airways har sat på jorden, til behandlingssted for de mange smittede. Ligesom flymodellerne Airbus A330, der holder stille for Virgin Alantic, kan indrettes til særlige hospitalsfly med mellem 100 og 150 sengepladser.

Ideen har indtil videre mødt opbakning blandt lufthavne, flyselskaber og myndigheder. Ifølge branchesitet afventes det i øjeblikket, at den britiske regering godkender finansieringen af projektet, der bl.a. omfatter køb af medicinsk udstyr til de store passagerfly.

Også i USA, Canada, Tyskland og Malaysia har den britiske idé vakt interesse.

Flyene er har nemlig flere fordele. Bl.a. er de mobile og kan derfor flyttes efter behov. Ligesom de fleste passagerfly i øjeblikket holder stille på jorden som følge af myndighedsrestriktioner og manglede efterspørgsel.

Den britiske projektgruppe har arbejdet intenst med det nye forslag i omkring en uge, og i første omgang skal flyene placeres i de relevante lufthavne, hvorefter konverteringen kan begynde.

Gruppen har ikke over for Reuters ønsket at kommentere, hvor meget det vil koste af omdanne flyene til intensivbehandling.

Ifølge teamet af specialister og sundhedspersonale vil flyene kunne konverteres til intensivafdelinger i løbet af 10 dage.

BRANCHENYT
Læs også