Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Velhavende mænd og unge kvinder tog privatfly til Frankrig midt i coronakrisen

Frankrig kæmper med høje coronadødsfald og har indført restriktioner for indrejse - de bliver også håndhævet for privatfly og velhavende folk med ferieplaner.

Corona rammer verden
Normalt ville Promenade des Anglais i Nice være fyldt med mennesker i helligdagene, men som resten af Frankrig er også Nice, Cannes og de øvrige byer ved rivieraen i stort omfang lukket ned. Den besked fik de håbefulde feriegæster i privatflyet også.  Foto: VALERY HACHE / AFP)

Ruten var planlagt, en villa lejet, privatflyet gjort klar og tre helikoptere ligeså, da en gruppe velhavende mænd og yngre kvinder i den forgangne uge ville fra Storbritannien til den franske riviera.

Gruppen på 10 personer havde planer om et mindre ferieophold, men de kom aldrig længere end til lufthavnen i Marseille.

For på grund af coronapandemien har Frankrig ligesom mange andre lande indført strenge restriktioner for indrejse.

Så da privatflyet med selskabet landede i lufthavnen i Marseilles, ventede myndighederne på dem. Flyets pilot havde ifølge BFMTV allerede der valgt at overhøre et påbud om ikke at lande, ligesom tre helikoptere endnu ventede på landingsbanen for at kunne transportere selskabet videre.

»De kom for at holde ferie i Cannes. Vi fortalte dem, at de ikke havde lov til at opholde sig på fransk territorium, og fire timer senere rejste de væk,« har en talsmand for fransk grænsepoliti udtalt til AFP.

Flere medier skriver, at selskabet var udgjort af syv mænd i alderen 40-50 år samt tre kvinder på 23-25 år. Det skulle dreje sig om statsborgere fra flere forskellige europæiske lande.

De tre helikoptere, der skulle have fragtet dem videre fra lufthavnen, blev alle sendt væk igen, og deres piloter blev tildelt bøder for at have overtrådt reglerne for nedlukningen af det franske samfund.

Coronavirussen har i flere uger haft hårdt fat i Frankrig. Landet har nået 12.210 registrerede dødsfald med coronavirus, og der er indført skrappe restriktioner på ikke bare ind- og udrejse af landet, men også mellem de franske regioner.

Målt på antallet af registerede coronadødsfald er Frankrig kun overgået af Italien med 18.279 døde, USA med 16.697 døde, og Spanien med 15.843 døde.

BRANCHENYT
Læs også