Erhverv

Statsministeren åbner mere op for samfundet

Statsminister Mette Frederiksen åbner nu mere op for Danmark. Fase 1 er gået så godt, at den nu bliver udvidet, lyder det.

Artiklens øverste billede
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil have fokus på arbejdspladser og økonomi i en større genåbning end planlagt. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Danmarks statsminister Mette Frederiksen åbner nu mere op for samfundet. Det gør hun ved at sætte fokus på arbejdspladser og økonomi.

»Nu siger myndighederne, at tallene er fornuftige, så derfor bliver der plads til lidt mere aktivitet,« sagde Mette Frederiksen på pressemødet tirsdag eftermiddag.

Ifølge Mette Frederiksen er det for forsimplet at sætte sundhed op mod økonomi, men det er ikke desto mindre det økonomiske, hun nu sætter i fokus. Det gør hun på baggrund af, at de tallene »går den rigtige vej.«

»Vi kan gøre mere i fase 1, end vi umiddelbart havde forestillet os,« lyder det fra Mette Frederiksen.

Første fase af genåbningen af Danmark blev præsenteret af statsministeren på et pressemøde lige inden påske. Her var der fokus på, at mindre børn kan komme i skole og daginstitutioner fra 15. april, hvis ellers antallet af smittede og indlagte fortsatte på en positiv måde.

Danmark står ifølge statsministeren hvad angår coronavirus et »fornuftigt sted,« og det giver anledning til at åbne for sundhedsvæsenet. I samme ombæring sætter Mette Frederiksen fokus på at få medarbejderne tilbage på arbejdspladserne.

Ifølge Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI, er der grund til at anerkende, hvor godt første del af coronakrisen er håndteret i Danmark.

»Der er ikke tvivl om, at en hurtigere genåbning, hvor flere virksomheder kan komme i gang vil være med til at redde arbejdspladser og forhindre konkurser. Det er en god nyhed i en svær tid, hvis regeringen og Folketinget sammen kan finde en vej til det,« udtaler adm. direktør Lars Sandahl Sørensen i en meddelelse.

Også hos Dansk Erhverv er adm. direktør Brian Mikkelsen klar til de forhandlinger om genåbning, som statsministeren lægger op til.

»Vi kan se, at sundhedstallene går den rigtige vej, og derfor er det rigtigt, at regeringen nu tager initiativ til at åbne samfundet yderligere op. Erhvervslivet er klar. Det er vigtigt, at vi får gang i hjulene, så vi hurtigere kan komme ud af den dybe økonomiske krise, som vi og hele verden befinder sig i. Erhvervslivet er fundamentet for velfærdssamfundet, og derfor skal vi have åbnet flere virksomheder,« udtaler Brian Mikkelsen i en meddelelse fra Dansk Erhverv.

Statsminister Mette Frederiksen vil ikke være konkret i forhold til, hvilke områder af erhvervslivet, der kan åbnes op for. Hun understreger, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, og at de øvrige detaljer bliver kortlagt efter partimøder, der indledes tirsdag klokken 18.00.

På baggrund af partimøderne vil der blive udformet en tillægsaftale til den hidtidige aftale om genåbning af samfundet, lyder det fra statsministeren.

Detailhandlen er en af de brancher, der har været hårdest ramt af coronakrisen. Tirsdag kunne Finans fortælle, at flere butikskæder så småt er begyndt at åbne butikker igen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.