Erhverv

Chr. Hansen fastholder forventninger trods coronakrise

Finansdirektør Søren West Lonning stopper med udgangen af regnskabsåret.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen har offentliggjort sine tal for andet kvartal af sit regskabsår 2019/20. Her en medarbejder i produktionen hos Chr. Hansen. Foto: Chr. Hansen

Ingredienskoncernen Chr. Hansen fastholder sine forventninger til væksten i det skæve regnskabsår 2019/20. Selskabet forventer forsat en organisk vækst på mellem 4 og 6 pct.

Samtidig fastholder man også forventningerne om en driftsmarginal før særlige poster på 29,5 pct.

Omsætningen i andet kvartal landede på næsten 295 mio. euro, hvilket er en vækst på 4 pct. i forhold til samme kvartal året før.

Driftsresultatet blev på 83,2 mio. euro, hvilket var en stigning på 6 pct. i forhold til 2. kvartal i 2018/19.

»Andet kvartal var i overensstemmelse med vores forventninger. Coved-19-udbruddet i Kina havde ikke nogen væsentlig indflydelse på vores forretning i 2. kvartal. Det er imidlertid klart, at vi vil se både gunstige og ugunstige påvirkninger i andet halvår, da virussen har spredt sig globalt. Chr. Hansen er en del af den globale fødevareforsyningskæde og har stærke tilbud til fødevare-, sundheds- og ernæringsindustrien,« lyder det fra topchef Mauricio Graber fra Chr. Hansen i en kommentar til halvårstallene.

Analytikerne havde også forventet, at Chr. Hansen ville være i stand til at fastholde forventningerne til væksten.

Det skyldes ikke mindst, at koncernens kunder som eksempelvis Kellogg’s og andre store amerikanske fødevareproducenter har meldt positivt ud.

De mere langsigtede forventninger frem mod 2024/25 fastholdes foreløbig frem til den strategiske gennemgang er afsluttet. Foreløbig er konklusionerne blevet udskudt.

Indtil da står selskabet ved sine udmeldte forventninger om en guidance om en årlig vækst i det organiske salg på ”mellem til høj-encifret vækst frem til 2024/25”.

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal har finansdirektør Søren West Lonning meddelt, at han stopper for at ”forfølge en karriere uden for ingredienskoncernen i et ikke-konkurrerende selskab.”

Han har været finansdirektør siden 2015 og stopper efter regnskabsåret 2019/20 og Chr. Hansen begynder øjeblikkelig en søgning efter en ny CFO.

BRANCHENYT
Læs også