Erhverv

Audio blomstrer hos GN - Hearing hårdt ramt af corona

Koncernens første kvartal er ramt af corona på tre niveauer: Produktionen i Kina, mangel på komponenter fra underleverandører og faldende efterspørgsel.

Artiklens øverste billede
GN kom med foreløbige tal for første kvartal den 3. april. Nu er hele kvartalsregnskabet offentliggjort. Foto: PR

Omsætningen i GN gik frem med tre pct. i årets første kvartal, men der er tale om meget forskellige udviklinger i de to hovedforretninger.

I høreapparat delen Hearing var der tale om en negativ vækst på 14 pct., men Audio gik frem med 22 pct. Og begge udviklinger kan henføres til corona-krisen.

For høreapparaternes vedkommende har mange af kunderne - ofte ældre mennesker - holdt sig hjemme og derfor er efterspørgslen dalet.

På Audio-siden har der derimod været noget, der ligner et boom i salget af headset i takt med at folk har holdt møder hjemme og den almindelige udbredte brug af ”kontakt” mellem folk over nettets forskellige tjenester.

Og for Audio vil den udviklingen formentlig fortsætte og kunne mærkes også i andet kvartal.

»Baseret på GN Audios hurtige reaktion på den stigende efterspørgsel i anden halvdel af første kvartal, da virksomhederne forberedte sig på medarbejdere, der arbejder hjemmefra, leverede GN Audio 22 pct. organisk vækst i første kvartal. På samme tid er produktionen gradvist kommet op i gear. GN Audio forventer, at den nuværende høje efterspørgsel fortsætter ind i 2. kvartal,« siger René Svendsen-Tune, CEO hos GN Audio.

Helt anderledes lyder meldingen fra høreapparat delen, hvor man forventer endnu værre tal for andet kvartal end i første.

»Året startede egentligt godt, men den seneste udvikling relateret til Covid-19 har skabt udfordringer for salget, da folk er begrænset af at skulle holde sig hjemme, hvilket har haft væsentlig indflydelse på vores salg i første kvartal, og vi forventer nu, at andet kvartal bliver endnu mere alvorligt påvirket af Covid-19,« siger Gitte Aabo, topchef i GN Hearing.

GN offentliggjorde allerede i starten af april foreløbige tal for første kvartal og suspenderede prognosen for hele 2020. Derfor var udviklingen for koncernen i første kvartal kendt i hovedtræk.

Omsætningen for hele koncernen blev på 2.967 mio. kr. mod 2.840 mio. kr. i samme kvartal året før. Driftsresultatet (ebita) blev på 300 mio. kr. mod 439 mio. kr. året før.

»Vi er klar til at møde de aktuelle ugunstige markedsforhold med en meget sund balance og har rigelig adgang til likviditet. Derfor står vi som sådan på et solidt fundament til at klare de økonomiske udfordringer, der ligger foran os,« siger Marcus Desimoni, der er CFO i GN Store Nord.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.