Erhverv

Kendismægler er optimist trods coronakrise: »Jeg tror generelt, at mæglere er et meget optimistisk folkefærd«

Det seneste år er ejendomsmægleren Jesper Nielsen gået fra tre til syv forretninger via sit samarbejde med Nykredit. Han håber, at han kan vende coronakrisen til noget positivt.

Artiklens øverste billede
Jesper Nielsen er bl.a. kendt fra DR-programmerne ”Hammerslag” og ”I hus til halsen”. Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix

Fantastisk.

Det er det ord, som ejendomsmægleren Jesper Nielsen først knytter til udviklingen i virksomheden Jesper Nielsen Franchisegiver A/S i det forgangne år.

»Jeg ved godt, at vi har haft et lille underskud. Men jeg har åbnet mange forretninger, og det giver ikke overskud fra første år,« siger Jesper Nielsen, der er blevet et kendt ansigt, efter at han har medvirket i DR’s tv-programmer som ”Hammerslag” og ”I hus til halsen”.

Jesper Nielsen Franchisegiver er resultatet af et partnerskab mellem Jesper Nielsen og Nykredit Mægler. Partnerskabet har til formål at udbrede ejendomsmæglerbutikker, som følger det koncept, som Jesper Nielsen står bag. Det bagvedliggende setup står Nykredit Mægler for.

Regnskabet for 2019 viser et underskud på lidt mere end 700.000 kr., og det fremgår samtidig, at der blev åbnet en ny ejendomsmæglerforretning i 2019. Siden årsskiftet er der dog kommet yderligere tre ejendomsmæglerforretninger til.

»Det er en fantastisk historie. Vi er gået fra tre til syv forretninger på lidt mere end et år, og vi har flere i pipelinen,« siger Jesper Nielsen.

I regnskabet lyder det, at man regner med uændret volumen og svagt stigende priser. Det var inden, coronakrisen kom væltende. De seneste tal for boligmarkedet viser, at handelsaktiviteten på markedet for ejerlejligheder i marts faldt med 17,3 pct. sammenlignet med samme måned i 2019. For parcel- og rækkehuse lyder faldet i aktiviteten på 5,9 pct. i forhold til i fjor.

Selv om coronakrisen er skyllet ind over verden og det danske boligmarked, mens Jesper Nielsen er i færd med at udbrede sit koncept, vurderer han, at det kan vendes til en fordel.

»Corona er ikke fedt for nogen. Det er frygteligt. Men nu er corona her, og jeg har altid sagt, at det er bedst at åbne butikker i nedgangstider. Hvis markedet kører derudaf, så bruger man de etablerede mæglere. Men nu er det sværere, og når man så har prøvet en af de traditionelle mæglere uden held, så prøver man den nye mægler nede på hjørnet. Det er selvfølgelig ikke et ønskescenarie med corona, men når det er, som det er, er det ok for vores forretning,« siger Jesper Nielsen.

Han mener samtidig, at vi nu er kommet så langt, at der er lys for enden af tunnelen. Både i forhold til corona og boligmarkedet.

»Man kan hurtigt blive skræmt for udvikling på boligmarkedet. Men hvis man ser på renten nu i forhold til inden corona, er den lidt højere, og priserne har det med at udligne sig selv over årene. Så når man ser tilbage på denne periode om 10 til 15 år, er det så et skvulp?« siger Jesper Nielsen.

Det er du optimistisk i forhold til?

»Ja. Jeg tror generelt, at mæglere er et meget optimistisk folkefærd. Og det er jeg også,« siger Jesper Nielsen.

Jesper Nielsen forventer, at der måske åbner endnu en ejendomsmæglerbutik i 2020, men han har allerede rettet blikket mod 2021 og 2022, hvor det er målet, at der skal være ca. 12 Jesper Nielsen-butikker fordelt rundt om i landet.

»Vi vil gerne til Aalborg, Aarhus, trekantområdet og Odense. Og der er vi allerede i dialog med nogen,« siger Jesper Nielsen.

Det er forventningen, at selskabet Jesper Nielsen Franchisegiver vil give et plus på bundlinjen i 2020.

»Men der vil nok gå tre til fem år, inden det går rigtig hurtigt. Når man åbner en butik, går der lidt tid, inden den begynder at lave overskud, for vi investerer mange penge i det. Vi sår til fremtiden,« siger Jesper Nielsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.