Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Blå blok trækker ministre og hjælpepakker ind i 3F's corona-aftaler

Tre borgerlige partier går nu ind i sagen om 3F’s corona-aftaler om favorisering af 3F-medlemmer. Bl.a. skal virksomheder kunne miste mulighed for hjælpepakker, hvis de følger aftalen.

Corona rammer verden
Flere borgerlige politikere vil have ministre på banen i sagen om 3F's aftaler med danske virksomheder, som mod loven skal fyre 3F-medlemmer sidst, hvis virksomheden skal af med folk. Partileder i Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, vil have virksomheder, der følger aftalen, udelukket fra hjælpepakkerne.  Arkivfoto: Jens Dresling

I kølvandet på Finans’ afsløring af 3F’s aftaler med virksomheder om at stille 3F-medlemmer bedre ved eventuelle fyringer, efterlyser flere borgerlige politikere svar fra regeringen om, hvordan den vil sikre, at 3F følger loven. Ligeledes taler de for at indføre mulige sanktioner over for virksomheder, der bryder loven ved at følge aftalen.

Aftalen går ud på, at hvis virksomheder, som efter en særlig og bred aftale om at hjemsende ansatte med dags varsel og uden løn efterfølgende vil fyre disse ansatte, så skal fyre 3F-medlemmer sidst. 3F beskrev selv aftalen som et forsøg på at »varetage vores medlemmers interesser bedst muligt,« men var åbne for at se på aftalerne igen, hvis der var tvivl om det juridiske indhold. ..

BRANCHENYT
Læs også