Erhverv

Profileret iværksætter redder virkelighedens "Løvens Hule"

Copenhagen Venture Exchange gik konkurs i slutningen af marts. Nu føres virksomhedsbørsen videre i nyt regi.

Artiklens øverste billede
Mads Faurholt er kendt som grundlægger af Samlino og har desuden rejst kapital til en lang række selskaber. Nu har han købt Copenhagen Venture Exchange.

Virkelighedens "Løvens Hule", Copenhagen Venture Exchange, genopstår efter en konkurs.

Den profilerede iværksætter Mads Faurholt, især kendt for at stå bag tjenesten Samlino, viderefører således Copenhagen Venture Exchange. Det sker efter, Copenhagen Venture Exchange i marts måtte gå konkurs som følge af mangel på likviditet.

Mads Faurholt ejer ifølge cvr-registeret 100 pct. af det nystiftede selskab Copenhagen Venture Exchange ApS, der har overtaget konkurboets aktiver.

»Man skal ikke have fulgt meget med i medierne den seneste tid for at vide, at adgang til kapital og kompetencer er et spørgsmål om overlevelse for danske vækstvirksomheder,« siger han i en pressemeddelelse med henvisning til coronapandemien.

Mads Faurholts synspunkt følger i hælene på Jesper Buch fra DR-programmet "Løvens Hule", der for nylig fortalte, at »hvis man har været en dansk succesfuld iværksætter, er det et kald, at man kaster noget tilbage ind i dette iværksætter-økosystem, enten i form af cashflow eller knowhow«.

Copenhagen Venture Exchange blev grundlagt i slutningen af 2018 og har på kort tid formået at tiltrække et netværk på mere end 350 private business angels, som 10 gange om året bliver stillet over for 10 af de dygtigste startups i Danmark.

I 2019 hjalp Copenhagen Venture Exchange mere end 30 danske startups gennem risikovillig privatkapital og kompetencer til øget vækst og fremdrift. I alt er der det seneste år rejst et større tocifret millionbeløb til virksomheder gennem virksomhedsbørsen.

»Vores fornemste mission lige nu er at sikre, at de vækstvirksomheder, der skal skabe fremtidens arbejdspladser, får adgang til den kapital og viden, de har behov for. Det er et akut problem, og vi føler et kæmpe ansvar for at være med til at løse det,« siger Anton G. Herborg, ny adm. direktør i Copenhagen Venture Exchange.

Copenhagen Venture Exchange slår sig selv op på at være virkelighedens "Løvens Hule". Her ses et billede fra et arrangement i januar. Foto: Carsten Snejbjerg

Samtidig mente Christian Engelsen, at der var for få dedikerede business angels i Danmark. Det ville han gøre op med, og derfor søsatte han mødestedet mellem iværksættere og investorer. Ambitionen var at lokke 40.000 erhvervsfolk til at investere i spirende virksomheder og ideer, så der kunne bidrages til den økonomiske vækst i Danmark.

Medlemmer betaler et kontingent på 15.000 kr. om året for at kunne deltage i pitchmøderne, mens iværksættere betaler 5 pct. af den samlede sum, der bliver investeret i virksomheden gennem Copenhagen Venture Exchange.

Virksomhedsbørsen havde et underskud på omkring 200.000 kr. i 2018.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.