Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Redningspakker på vej til hårdt trængte flyselskaber

Corona rammer verden
Der kan være hjælp på vej nu til nogle af de hårdttrængte flyselskaber. Foto: Boris Roessler/AP

Coronapandemien har holdt passagerne hjemme og tvunget luftfartsselskaberne i knæ over hele verden. Men nu kan der være hjælp på vej til to af Europas største flyselskaber Air France-KLM og Lufthansa.

Ifølge Bloomberg News er der nu en redningspakke på op til 11 mia. euro klar til Air France-KLM, der er en sammenslutning mellem franske Air France og hollandske KLM, fra de to landes regeringer, der samtidig er de to største aktionærer i flyselskabet.

Lidt mere kompliceret er det for Lufthansa, hvor landene Tyskland, Østrig, Belgien og Schweiz, der alle er storaktionærer i selskabet, skal blive enige om en hjælpepakke.

Ifølge Bloomberg News er der dog indkaldt til et møde mellem repræsentanter fra den tyske regering og Lufthansa, hvor man skal forsøge at nå til enighed om en pakke til en værdi af ti mia. euro.

Der er dog ikke helt fælles fodslag i det tyske parlament, hvor SPD, der er koalitionspartner med kansler Angela Merkels CDU, ifølge Bloomberg News har krævet, at en statslig hjælp til gengæld medfører en plads i Lufthansas bestyrelse.

Et krav CDU ikke er klar til at gå til forhandlingsbordet med, lyder det.

- Vi bliver nødt til at finde en løsning, der ikke fører til en permanent politisering af Lufthansa, udtaler CDU-politikeren Joachim Pfeiffer, der er en del af forhandlingerne, ifølge Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også