Erhverv

Familiestyret bryggeri dækker op til et blodrødt årsregnskab

Harboes Bryggeri forventede oprindelig et overskud før skat i indeværende regnskabsår på 5-10 mio. kr. Nu lyder der helt andre toner.

Artiklens øverste billede
Coronakrisen, grænselukninger og et regulært familieopgør om strategien er med til at gøre 2019/2020 til et regulært rædselsår for Harboes Bryggeri. Foto: Harboes Bryggeri.

I oktober måtte Harboes Bryggeri, der handles på fondsbørsen, skære dybt i forventningerne til det skæve regnskabsår, der løber fra maj til april.

Nu har bryggeriet så skåret i forventningerne nok engang.

»Resultatet før skat forventes nu at blive et underskud i niveauet 40-44 mio. kr. mod tidligere et underskud i niveauet 20-30 mio. kr.,« fremgår det af en udsendt selskabsmeddelelse.

Søren Malling, adm. direktør i Harboes Bryggeri, slår fast, nedturen skyldes en cocktail af flere ting – herunder coronakrisen.

»Det har været et særdeles udfordrende år for Harboes Bryggeri A/S, hvor vi har været påvirket af en række både markedsmæssige og ledelsesmæssige udforinger, som betyder, at vores resultater bestemt ikke bliver tilfredsstillende,« fastslår Søren Malling i meddelelsen.

De ledelsesmæssige udfordringer, der henvises til, skyldes uenighed om den fremtidige strategi for bryggeriet. En uenighed der i december fik den daværende adm. direktør Karina Harboe Laursen, driftsdirektøren og formanden til alle at forlade bryggeriet.

Det har været et særdeles udfordrende år for Harboes Bryggeri .

Søren Malling, adm. direktør i Harboes Bryggeri

Siden er der kommet nye folk til i det familiestyrede bryggeri, men det forhindrer ikke, at bryggeriet, der opererer på mere end 90 markeder, går fri af coronakrisen, som bl.a. har sat den lukrative grænsehandel ud af spil.

Samtidig er afsætningen på en række internationale markeder »betydeligt reduceret«, ligesom ændrede indkøbsvaner hos almindelige forbrugere påvirker Harboes indtjening negativt, lyder meldingen.

Endelig bliver tidligere annoncerede tilpasninger af koncernen dyrere end hidtil forventet, ligesom ledelsen har valgt at skrinlægge et ellers lovende udviklingsprojekt på grund af den aktuelle markedssituation og nedskrive hele projektet.

Alt sammen sender det forventningerne til årsresultatet for 2019/2020 i dørken. Alligevel fortsætter ledelsen og bestyrelsen ufortrødent arbejdet med at trimme forretningen i jagten på en »markant styrket værdiskabelse i koncernen«.

»Dette arbejde påvirker resultaterne negativt i år, men vi kan allerede nu se, at indsatsen virker, og vi har derfor – på trods af fortsat usikre markedsvilkår – positive forventninger til udviklingen i 2020/2021,« siger Søren Malling.

Harboes Bryggeri fremlægger årsregnskabet den 25. juni. Her vil ledelsen løftet sløret for mere præcise forventninger til regnskabsåret 2020/2021.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.