Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Shoppingcentre og stormagasiner tripper for at genåbne

Dele af detailhandlen gør sig klar til at slå dørene op igen, hvis deres forretninger er på listen for næste runde, der skal bringe Danmark genem coronakrisen.

Corona rammer verden
De danske stor- og indkøbscentre kan måske komme med i næste runde, der genåbner Danmark i coronakrisen. Foto: Mie Scharfe

Det vil vække stor glæde hos de danske indkøbscentre og stormagasiner, hvis netop den del af detailhandlen kommer med i næste runde genåbning af Danmark. Der er i hvert fald allerede lagt planer flere steder for, hvordan der atter kan lukkes forbrugere ind.

Jyllands-Posten skriver torsdag, at der på dagens møde om coronakrisen mellem regeringen og partilederne har været drøftet, hvilke dele af Danmark, der skal åbnes efter den 10. maj. Og i hvilken rækkefølge lukkede områder på sigt skal åbnes igen.

Jyllands-Posten erfarer, at regeringen bl.a. har peget på, at yderligere åbning af detailhandlen, herunder storcentre, og udendørsservering på cafeer og restauranter ligger for i næste runde.

Netop danske indkøbs- og shoppingcentre har ikke lagt skjul på et ønske om at kunne åbne igen efter tvangslukningen midt i marts som led i kampen mod coronavirus. Siden har bl.a. byggemarkeder og store varehuse kunnet holde åbent.

Adm. direktør Jesper Faurholdt, Danske Shoppingcentre, der administrerer 17 af landets store indkøbscentre, melder, at der er gjort klar til en fuld genåbning. Det ud fra de krav, som myndigheder stiller til kampen mod coronavirus.

»Vi har forberedelserne på plads - lige fra ensretning af kundetrafik, skilte og andet. Så vi tripper for grønt lys,« siger Jesper Faurholdt.

Under dagligvarekoncernen Salling Group ligger - ud over kæderne Føtex, Netto og Bilka - bl.a. de to Salling-stormagasiner i Aarhus og Aalborg. Bortset fra madafdelingerne er de to stormagasiner lukkede som led i kravene.

Dagligvarekoncern
  • Salling Group driver butikskæderne Netto, Bilka og Føtex samt to Salling-stormagasiner.
  • Har ca. 1.400 butikker i Danmark, Tyskland og Polen.
  • Dertil kommer bl.a. en række onlineshops – herunder Wupti, Skagenfood, burgerrestauranter i kæden Carl’s Jr., Starbucks-kaffebarer og Fætter BR-legetøjs-butikker.
  • Koncernen er fuldt ejet af Salling Fondene, efter at A. P. Møller-Mærsk tidligere var med i ejerkredsen.

»Vi indretter os efter de krav og påbud, som myndighederne stiller i kampen mod coronavirus. Hvis og når der kommer grønt lys for en genåbning, er vi klar og vil glæde os til det,« siger pressechef Kasper Reggelsen, Salling Group.

Under dagligvarekoncernen ligger desuden legetøjskæden BR samt Starbucks-kaffebarer, som også er midlerdtidigt lukkede under coronakrisen.

BRANCHENYT
Læs også