Erhverv

Biludlejningsgigant kæmper for livet

Den amerikanske biludlejningsgigant Hertz er sendt til tælling på grund af coronakrisen. Først fyrede Hertz 10.000 ansatte. Nu har selskabet misligholdt sine leasingaftaler.

Artiklens øverste billede
Hertz, der er noteret på børsen i New York, fyrede tidligere på måneden 10.000 ansatte som følge af coronakrisen.

Amerikanske Hertz kæmper for at overleve, efter at coronakrisen på kort tid har sendt biludlejningsgiganten til økonomisk tælling.

Selskabets udlejningsforretning er ramt af en »hurtigt, pludselig og dramatisk« negativ påvirkning, forklarer Hertz-ledelsen, efter at verdenssundhedsorganisationen WHO i marts erklærede en coronapandemi, der har gjort rejsende – og dermed kunder i Hertz-butikken – til noget nær et særsyn.

Den økonomiske krise, som har ramt Hertz, fremgår af en anmeldelse indleveret til den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC).

I redegørelsen forklarer Hertz-ledelsen, at økonomien i selskabet er så anstrengt, at man har set sig nødsaget til at misligholde månedlige leasingbetalinger på firmaets flåde af biler.

Onsdag har The Wall Street Journal (WSJ) offentliggjort en historie med afsæt i kilder med kendskab til sagen, som fastslår, at situationen nu er så tilspidset for Hertz, at biludlejningsgiganten forbereder sig på en mulig konkurs.

Hertz afviser at kommentere meldingen om en mulig konkurs overfor WSJ, men siger i en kommentar til SEC-anmeldelsen og de manglende leasingbetalinger:

»Som et resultat af pandemien og usikkerheden omkring timingen og styrken af et opsving, tager Hertz aggressive handlinger for at bevare likviditet til støtte for dets igangværende operationer. Vi reducerer udgifter, udsætter udgifter og justerer flådeniveauet (af udlejningsbiler, red.) og bemandingen baseret på det betydelige fald i efterspørgslen efter rejser,« udtaler Hertz.

Samtidig slår selskabet fast, at man sammen med sine rådgivere bl.a. forhandler med de største kreditorer om en midlertidig reduktion af leasingbetalingerne, ligesom Hertz oplyser, at man også er i kontakt med det amerikanske Finansministerium »om støtte«.

Men uret tikker på grund af de manglende betalinger, hvorfor der skal findes en afklaring inden den 4. maj, oplyser Hertz-ledelsen, da selskabet ellers kan blive »negativt påvirket«, lyder det.

Den amerikanske biludlejningsgigant fyrede tidligere på måneden 10.000 – hver fjerde ansatte – som følge af krisen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.