Erhverv

Biludlejningsgigant kæmper for livet

Den amerikanske biludlejningsgigant Hertz er sendt til tælling på grund af coronakrisen. Først fyrede Hertz 10.000 ansatte. Nu har selskabet misligholdt sine leasingaftaler.

Hertz, der er noteret på børsen i New York, fyrede tidligere på måneden 10.000 ansatte som følge af coronakrisen. Foto: Mitchell Zachs/AP Images for Hertz.

Amerikanske Hertz kæmper for at overleve, efter at coronakrisen på kort tid har sendt biludlejningsgiganten til økonomisk tælling.

Selskabets udlejningsforretning er ramt af en »hurtigt, pludselig og dramatisk« negativ påvirkning, forklarer Hertz-ledelsen, efter at verdenssundhedsorganisationen WHO i marts erklærede en coronapandemi, der har gjort rejsende – og dermed kunder i Hertz-butikken – til noget nær et særsyn.

Den økonomiske krise, som har ramt Hertz, fremgår af en anmeldelse indleveret til den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC).

I redegørelsen forklarer Hertz-ledelsen, at økonomien i selskabet er så anstrengt, at man har set sig nødsaget til at misligholde månedlige leasingbetalinger på firmaets flåde af biler.

Onsdag har The Wall Street Journal (WSJ) offentliggjort en historie med afsæt i kilder med kendskab til sagen, som fastslår, at situationen nu er så tilspidset for Hertz, at biludlejningsgiganten forbereder sig på en mulig konkurs.

Hertz afviser at kommentere meldingen om en mulig konkurs overfor WSJ, men siger i en kommentar til SEC-anmeldelsen og de manglende leasingbetalinger:

»Som et resultat af pandemien og usikkerheden omkring timingen og styrken af et opsving, tager Hertz aggressive handlinger for at bevare likviditet til støtte for dets igangværende operationer. Vi reducerer udgifter, udsætter udgifter og justerer flådeniveauet (af udlejningsbiler, red.) og bemandingen baseret på det betydelige fald i efterspørgslen efter rejser,« udtaler Hertz.

Samtidig slår selskabet fast, at man sammen med sine rådgivere bl.a. forhandler med de største kreditorer om en midlertidig reduktion af leasingbetalingerne, ligesom Hertz oplyser, at man også er i kontakt med det amerikanske Finansministerium »om støtte«.

Men uret tikker på grund af de manglende betalinger, hvorfor der skal findes en afklaring inden den 4. maj, oplyser Hertz-ledelsen, da selskabet ellers kan blive »negativt påvirket«, lyder det.

Den amerikanske biludlejningsgigant fyrede tidligere på måneden 10.000 – hver fjerde ansatte – som følge af krisen.

BRANCHENYT
Læs også