Serier

ALK-chef: Vi kan blive ramt i injektionsdelen - primært i USA

Corona rammer verden
Carsten Hellmann regner med at virksomheden nok skal nå sine forventninger fra årsregnskabet i 2019. Foto: Gregers Tycho

ALK Abelló har haft et bedre end forventet første kvartal, men kan ikke se sig helt fri for coronasituationen, hvor injektionsdelen i forretning kan blive ramt - primært på det amerikanske marked.

Det siger den administrerende direktør hos ALK, Carsten Hellmann, onsdag til Ritzau Finans.

Selskabet, som gør sig i medicin og behandling af astma og allergi, er ikke ramt på salg af tabletter eller dråber, men kan til gengæld blive ramt af, at folk ikke kan møde fysisk op til en behandling.

 

- Der, hvor vi kan få nedgang i salget, det er der, hvor folk skal ind på klinikkerne og have en indsprøjtning. Det er især i USA, at der vil være nogle uger i andet kvartal, hvor folk ikke tager ind til deres læger, siger Carsten Hellmann.

- Og så kan det være de steder, hvor man ikke har mulighed for at forny sine recepter. Altså steder, hvor man skal fysisk ud til lægen for at forny en recept, fortsætter han.

På trods af de manglende lægebesøg er direktøren ikke bekymret for, om ALK får problemer med at nå de forventninger, selskabet kom med i årsregnskabet for 2019.

- Når det så er sagt, så er det ikke noget i det store billede, som gør, at vi tror, at vi ikke kan nå vores forventninger for året. Det tror vi godt, vi kan håndtere, siger han.

Læs også
Top job