Serier

Danske sommerhusudlejere: Politikernes melding gjorde situationen værre - nu afbestiller tyskerne sommerferien i Danmark

De danske sommerhusbureauer havde ønsket sig en klarere melding fra regeringen, end de fik torsdag.

Corona rammer verden
Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V) foreslog tidligere på ugen at løsne den definition lidt, så det f.eks. ville blive muligt for gæster fra vores nabolande at krydse grænsen, hvis de havde lejekontrakt på et feriehus. Foto: Casper Dalhoff

De første annulleringer fra tyskere, som havde booket et feriehus i Danmark i sommerferien, er begyndt at rulle ind hos danske sommerhusbureauer.

Det skriver Jydske Vestkysten, der har talt med en række udlejningsbureauer.

Turistbranchen havde på forhånd håbet på en klar melding om en dato for genåbningen af landets grænser. I stedet er beskeden fra politikerne, at der kommer en melding om en genåbning af grænserne senest den 1. juni.

»Den melding, vi fik, var værre end den situation, der var. Der havde vi en dato, nu ved vi kun, at der senest den 1. juni kommer en ny melding. Men hvad betyder det? Det her gør det faktisk sværere, for stort set alle vores sommerferiebookinger fra juni til september er til tyskere. Så vi havde håbet på, at vi som minimum havde fået en forventet dato for genåbning,« siger Lars Ravnholt, der er direktør i Købmand Hansens Feriehusudlejning.

Ifølge bureauerne kom de første annulleringer allerede umiddelbart efter regeringens pressemøde torsdag aften.

Ved de danske kyster udgør udenlandske gæster tre fjerdedele af turismen, og ifølge sammenslutningen Destination Sønderjylland vil det hul langt fra kunne lukkes af danskere, som holder deres sommerferie i Danmark.

Destination Sønderjyllands direktør, Karsten Justesen, ønsker en »koordineret og sikker genåbning« mellem Danmark og Tyskland, som begge har epidemien nogenlunde under kontrol.

Lige nu er det ikke tilladt for andre landes statsborgere at komme ind i Danmark, medmindre man har et såkaldt "anerkendelsesværdigt formål". Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V) foreslog tidligere på ugen at løsne den definition lidt, så det f.eks. ville blive muligt for gæster fra vores nabolande at krydse grænsen, hvis de havde lejekontrakt på et feriehus.

Både statsminister Mette Frederiksen og justitsminister Nick Hækkerup har dog afvist at følge Tysklands eksempel og varsle en gradvis genåbning fra midt i maj.

»Vi er nødt til at vente og se resultaterne af de åbninger af samfundet, der allerede er sket, før vi melder yderligere initiativer ud,« sagde Nick Hækkerup tidligere på ugen til Ritzau.

Venstre, Radikale, DF, Konservative og Liberal Alliance har meldt ud, at man af hensyn til dansk erhvervsliv ønsker et tidsperspektiv for grænselukningen.

Statens Serum Institut har ikke lavet beregninger på de mulige sundhedsmæssige konsekvenser af en grænseåbning.

BRANCHENYT
Læs også