Erhverv

Medicingigant vil outsource produktion og fokusere på en coronavaccine

Amerikanske Pfizer vil have store dele af produktionen outsourcet, mens der forberedes til storproduktion af eksperimental coronavaccine.

Den amerikanske medicinproducent Pfizer vil frigøre mere plads til at få lavet en coronavaccine. Foto: Pfizer/ Ritzau Scanpix.

Den amerikanske lægemiddelproducent Pfizer oplyste fredag, at der arbejdes på at kunne outsource mere af medicinproduktionen til sine eksterne entreprenører for at kunne varetage store produktioner af en mulig vaccine mod coronavirus, skulle den vise sig at være effektiv.

Det skriver Reuters.

Pfizer vil have flere af sine 200 eksterne entreprenører til at tage en større del af produktionen af virksomhedens allerede eksisterende medicin. Det skal kunne frigive plads på fire af Pfizers faciliteter til produktion af vacciner uden at sænke produktionen af andre produkter.

I samarbejde med tyske BioNTech har Pfizer ifølge Reuters i sinde at påbegynde forsøg på mennesker med en potentiel vaccine i USA. I Tyskland er forsøgene allerede igangsat.

Hvis forsøgene skulle vise sig at være succesfulde, er håbet at vaccinen kan godkendes allerede til oktober. Det tysk-amerikanske partnerskab håber på at kunne levere 10-20 millioner doseringer af en coronavaccine inden udgangen af 2020.

»Selvfølgelig er vi nødt til at vente og se, hvordan vaccinens effektivitet og sikkerhed viser sig. Men hvis vi antager, at det er succesfuldt, ser vi frem til at kunne øge fremstillingen temmelig hurtigt for at have omkring 10 til 20 mio. doser ved udgangen af dette år,« sagde Nanette Cocero, den globale leder af Pfizer Vaccines til Reuters i slutningen af april.

Flere medicinproducenter har meldt sig ind i kapløbet om at kunne få en coronavaccine i produktion. WHO har tidligere udtalt, at der dog kan gå op til 18 måneder før en sådan vaccine kan være godkendt.

BRANCHENYT
Læs også