Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Flyselskaber vil have temperaturtjek af passagerer

En gruppe af større amerikanske flyselskaber vil tjekke temperaturer på ansatte og passagerer for at undgå smittespredning under coronavirus-pandemien.

Corona rammer verden
Flyselskaber vil have temperaturscanninger af passagerer og personale for at mindske smitterisikoen. Foto: SHANNON STAPLETON // Ritzau Scanpix

Airlines for America, der repræsenterer de største flyselskaber i USA, vil gerne kunne tjekke temperaturer for at kunne give et ekstra lag sikkerhed for både ansatte og passagerer.

Det skriver Reuters.

Sammenslutningen Airlines for America repræsenterer bl.a. American Airlines, United Airlines og Delta Airlines. Ifølge Reuters er der endnu ikke gennemført en beslutning om at tage temperaturtjek i brug, men at man er i gang med arbejde på sagen, og at statsagenturer oplyser, at en beslutning kan være hus allerede i løbet af den næste uge.

Ifølge amerikanske embedsmænd er det på ingen måde sikkert, at temperaturtjek vil fjerne risikoen for coronasmitte, men at det i hvert fald vil kunne afholde personer, der er syge fra at rejse.

Sammenslutningen ønsker, at temperaturscanningerne kan blive gennemført af den amerikanske tjeneste for fly- og rejsesikkerhed (TSA), så proceduren er den samme for alle.

Frontier Airlines oplyste torsdag, at selskabet ville begynde temperaturscreeninger for alle passagerer og besætningsmedlemmer den 1. juni og forhindre enhver med en temperatur på eller over 100,4 grader Fahrenheit, svarende til 38 grader celsius i at flyve.

Beslutningen, der kom som den første blandt store amerikanske luftfartsselskaber, kom efter at branchen advokerede for ansigtsmasker til alle passagerer og øgede rengøringsprocedurer for at imødekomme de bekymringer, der er i forbindelse med coronavirus.

BRANCHENYT
Læs også