Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Corona: Biludlejningsgiganter kæmper for overlevelse

Corona rammer verden
Amerikanske Hertz undveg kun med nød og næppe konkurs tidligere på måneden. Foto: Justin Sullivan

På trods af en god start på året er flere af verdens førende biludlejningsselskaber ved at køre af sporet. Coronakrisen har sat efterspørgslen i stå, og selskaber som Hertz, Avis, Sixt og Europcar indkasserer alle faretruende tab.

Det skriver Financial Times.

Amerikanske Hertz undveg kun med nød og næppe konkurs tidligere på måneden, mens rivalen Avis indkasserede et tab på 158 mio. dollar - svarende til cirka 1087 mio. kr. - i første kvartal.

I Europa har både Sixt og Europcar været nødsaget til at tage imod en håndsrækning fra henholdsvis den tyske og franske regering for at kunne sikre forretningernes fortsatte drift.

- Der har været et hastigt dyk (i salget, red.) i vores region, siger Caroline Parot, administrerende direktør i Europcar, til Financial Times og tilføjer:

- Vi har normalt størstedelen af vores indtægter i perioden mellem april og oktober. At påskedagene var stille tvang os til at skaffe mere likviditet for at klare krisen.

Selskaber på tværs af industrien har desuden fyret eller sendt en lang række medarbejdere på orlov for at reducere omkostningsniveauet, mens udlejningsaktiviteten er gået mere eller mindre i stå, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også