Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Branchen for udlejningsbiler bløder under coronakrisen

Corona rammer verden
Foto: Justin Sullivan

Stilstanden og de mange rejserestriktioner verden over har store konsekvenser for biludlejningsvirksomheder. Avis har netop rapporteret et nettodriftstab på 158 mio. dollar i første kvartal, mens Hertz forbereder sig på en mulig konkurs, skriver The Wall Street Journal.

De to store amerikanske udlejningsfirmaer, Avis og Hertz, har i en længere periode måtte opleve deres respektive lejebiler stå stille på parkeringspladser uden at se den store udlejningsaktivitet.

Det har ikke mindst tæret økonomisk på virksomhederne, da bilerne ikke kun hurtigt mister værdi på et faldende marked for brugte biler, men også kræver en månedlig betaling.

Mandag var Avis-aktien nede på 13,97 dollar, mens Hertz-aktien lå på 4 dollar - de er henholdsvis faldet med 72 og 80 pct. siden februar.

Mens Avis har meldt ud, at virksomheden regner med at have nok likviditet til at kunne klare sig gennem året, så har Hertz svært ved at klare sig, da virksomheden også før coronakrisen kæmpede med en stor gæld.

Ifølge personer, som er bekendte med sagen, har Hertz mandag ansat en yderligere rådgiver til at hjælpe med forberedelserne på en mulig konkurs - Hertz har ikke ønsket at kommentere sagen, skriver Wall Street Journal.

Flere i branchen håber stadig, at udlejningsindustrien vil blomstre igen, så snart folk kan bevæge sig frit og økonomien er kommet sig, skriver avisen.

BRANCHENYT
Læs også