Serier

Bilproducenterne er godt kørende efter positivt nyt fra Kina

Corona rammer verden
De franske bilproducenter klarer sig også bedre end de andre europæiske konkurrenter, efter at den franske finansminister Bruno Le Maire har givet tilsagn om at hjælpe bilproducenterne. Foto: Sina Schuldt/AP

De europæiske bilproducenter ligger mandag med pæne stigninger, efter at Kinas automobilsammenslutning vurderer, at opsvinget i bilsalget vil fortsætte, idet regeringen forsøger at genoplive efterspørgslen efter coronavirusudbruddet.

Det skriver Bloomberg News.

Den pressede franske bilproducent Renault stiger med 5,4 pct., tyske BMW løftes 1,8 pct. og Volkswagen ligger med et plus på 1,2 pct.

Den kinesiske automobilsammenslutning, PCA, venter, at det hurtige opsving i efterspørgslen indikerer en V-formet genopretning.

Det kinesiske bildetailsalg faldt i april med 5,5 pct., hvilket er en markant forbedring fra salgsdykket på 40 pct. i marts og nedturen i februar på 79 pct.

De franske bilproducenter klarer sig også bedre end de andre europæiske konkurrenter, efter at den franske finansminister Bruno Le Maire har givet tilsagn om at hjælpe bilproducenterne. Det kan blandt andet være ved at øge tilskuddet til at skifte bilen ud med en ny.

Læs også