Serier

Udsalg eller ej i danske butikker: Holland kan være på vej med stop

Coronakrisen har lagt hårdt pres på detailhandlen, der i kampen for at få fart i salget lancerer slagtilbud og udsalg på stribe. I Holland overvejes indgreb mod netop udsalg lige nu. Samme ønske har chefen i en dansk detailkæde.

Corona rammer verden
Mange sko- og tøjbutikker havde stort set ingen eller meget begrænset salg de første uger under coronakrisen. Arkivfoto: Mariam Dalsgaard.

Mens diskussionen bølger om udsalg og slagtilbud hos de danske butikker i coronakrisen, har regeringen i Holland overvejelser om et konkret initiativ over for detailhandlen. Den vil forsøge midlertidigt at bremse udsalg med virkning frem til den 1. juli.

Allerede for et par uger siden meldte et flertal i det hollandske parlament opbakning til tanker om at forbyde udsalg i en periode. Det især for at beskytte små butikker, som er presset hårdt af coronakrisen og ligger i hård konkurrence med store aktører. Det skriver mediet DutchNews og fremhæver, at initiativet skal omfatte både onlinehandel og fysiske butikker ud over dagligvarer...

BRANCHENYT
Læs også