Erhverv

To topchefer for »Kinas Starbucks« fyret efter fusk

Børsnoterede Luckin Coffee smider topchefer ud efter de blev taget i falske handler for millioner af dollars.

Luckin Coffee har haft nærmest eksplosiv vækst i Kina - men ekspansionen har været finansieret af kapitalfonde og investorer, mens underskuddene har ophobet sig. AP Photo/Mark Schiefelbein

Kaffekæden Luckin Coffee med over 4500 udsalgssteder i Kina har fyret sine to topchefer, koncernchef Jenny Zhiya Qian og driftsdirektør Jian Liu, efter en større regnskabsskandale.

De to er smidt ud af selskabet efter der er fundet beviser på, at de to har bogført falske handler for millioner af dollars, skriver BBC.

Luckin Coffee er blevet kaldt Kinas svar på Starbucks og kæden har tidligere lovet investorerne, at den ville overhale Starbucks.

Kaffekæden blev noteret på Nasdaq i New York sidste år og er blevet kaldt en af Kinas få succesfulde noteringer på det amerikanske aktiemarked.

Luckin Coffee rejste dengang 1,5 mia. dollars, hvilket svarer til lidt over 10 mia. kr. Kæden har desuden fået store pengeindsprøjtninger fra kapitalfonde i Kina og Singapore.

Aktierne i Luckin’s faldt allerede i sidste måned, da kæden fortalte, at den havde opdaget falske handler for 310 mio. dollars (2,1 mia. kr.).

Samtidig kom det frem, at investorerne ikke kunne stole på de tidligere kvartalsregnskaber, der alle viste stor fremgang. Rygterne begyndte allerede at svirre i februar, men her afviste selskabet, at der skulle være noget galt.

Handlen med aktierne blev suspenderet den 7. april, mens børsen venter på flere informationer.

Luckin Coffee blev etableret i 2017.

Læs også