Erhverv

HusCompagniet vinker farvel til Jens Due Olsen som formand

Den kapitalfondsejede typehusgigant HusCompagniet har skiftet ud i den øverste top af ledelsen. Både bestyrelsesformand Jens Due Olsen og selskabets topchef er fortid.

Jens Due Olsen er ikke længere bestyrelsesformand i landets største typehusvirksomhed HusCompagniet. Han fik lidt over et år på formandsposten. Foto: Stine Bidstrup

HusCompagniet har sagt farvel til sin bestyrelsesformand, Jens Due Olsen.

Det sker stort set samtidig med, at typehusvirksomheden, som er ejet kapitalfonden EQT, har taget afsked med sin topchef. Begge fik kun omkring et år i HusCompagniet.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar til exittet fra erhvervsmanden Jens Due Olsen, som er formand for NKT og gennem tiden har haft mange bestyrelses- og formandsposter.

Hans afløser er EQT’s egen mand Tore Thorstensen.

Mads Ditlevsen, partner i EQT og ansvarlig for investeringen i HusCompagniet, har ingen kommentarer til bestyrelsesændringerne, men siger til udskiftningen på direktørposten:

»Danmark udgør langt størstedelen af HusCompagniet, og derfor var det naturligt for os at gøre den ansvarlige for Danmark den ansvarlige for hele koncernen også.«

Martin Ravn-Nielsen, der hidtil har været direktør for HusCompagniet i Danmark, er blevet forfremmet til adm. direktør for hele HusCompagniet, mens Karsten Rydder Pedersen, som kom fra køkkenkoncernen TCM Group, er fortid som koncernens topchef.

Til Licitationen - Byggeriets Dagblad siger Karsten Rydder Pedersen, at hans afsked med HusCompagniet er foregået i god ro og orden, og at man godt kan sige, at det er en fælles beslutning.

Ændringen på direktørposten sker efter, at HusCompagniet har valgt at droppe sit sats på det tyske marked, som selskabet tog hul på i 2012.

»Vi forsøgte at gå ind i Tyskland organisk, men besluttede os sidste år for at trække os tilbage,« siger Mads Ditlevsen.

HusCompagniets fokus er nu Danmark og Sverige, hvor virksomheden ifølge Mads Ditlevsen har en god, men mindre forretning. Den organiske erobring af Tyskland er sløjfet, men hvis der dukker interessante opkøbsmuligheder op i landet, vil HusCompagniet kigge på det.

»Al ekspansion til nye markeder er svært, for du skal tage markedsandele fra nogle, der allerede er til stede på markedet,« siger Mads Ditlevsen.

Tilbagetrækningen fra Tyskland er forbundet med nogle engangsomkostninger, og det vil påvirke HusCompagniets 2019-regnskab. Men den fortsættende forretning har ifølge Mads Ditlevsen performet tilfredsstillende.

Han vil ikke afsløre, hvordan regnskabstallene for 2019 ser ud, da årsregnskabet endnu ikke er godkendt.

EQT overtog HusCompagniet fra FSN Capital i 2015, og som andre kapitalfondsinvesteringer er det planen at lave et exit igen efter en årrække.

Som Finans tidligere har beskrevet gik et salg af HusCompagniet i vasken i 2018, men også en børsnotering af selskabet har været i spil.

»Da vi investerede i HusCompagniet i 2015, var børsnotering en af de muligheder, vi overvejede. En børsnotering er bestemt stadig en mulighed for HusCompagniet, men der er også andre muligheder,« siger Mads Ditlevsen.

Han siger generelt, at mange processer inden for køb og salg af virksomheder er sat på hold lige nu pga. coronaudbruddet, fordi alle gerne vil se, hvordan det påvirker de forskellige virksomheder.

Også flere af EQT’s planer er i mange tilfælde udskudt pga. coronakrisen, som ingen havde set komme. Præcis hvad planerne for HusCompagniet er, vil Mads Ditlevsen ikke svare på, men han siger:

»Lige nu fokuserer vi på forretningen.«

Byggesektoren har generelt været mindre ramt end andre brancher, da byggepladserne har kunnet køre videre under coronakrisen, men usikkerheden påvirker efterspørgslen. Det har den også gjort hos HusCompagniet.

»Vi har tingene under kontrol, og vores performance er god. Da corona ramte, havde vi en stor ordrebeholdning, og vi har kunnet levere huse fortsat. HusCompagniets nysalg af huse har været ramt, men vi ser stadig et pænt niveau,« siger Mads Ditlevsen.

BRANCHENYT
Læs også